Aleks Vehkala on Mr. Gay Finland 2013

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 8
Mr. Gay Finland 2013 Aleks Vehkala. Kuva: Leo Koivistoinen

Ravintola dtm:ssä järjestetyssä finaalitapahtumassa on valittu järjestyksessään neljänneksi Mr. Gay Finlandiksi Aleks Vehkala.

Jyväskylästä kotoisin oleva helsinkiläistynyt 19-vuotias Vehkala työskentelee parturi-kampaajana Helsingin Kalliossa. Hän kertoo harrastavansa erilaisia urheilumuotoja ja viihtyvänsä myös yöelämässä.

- Olen kotoisin pienestä kaupungista, missä homoja ei suvaita niin paljon kuin pääkaupunkiseudulla. Haluan myös edustaa muita vähemmistöjä kuten vähäosaisia ja etnisiä vähemmistöjä, kertoi Aleks Vehkala Mr. Gay Finland -kilpailun profiilitiedoissaan.

Vuoden 2013 Mr Gay Finlandin valitsivat Marimekon suunnittelija Teemu Muurimäki, kansanedustaja Jani Toivola, koomikko Krisse Salminen, kampaaja Antonio Flores sekä keskiviikkoiltana valittu Miss Gay Finland Leena Luuri. Kilpailun päätuomarina toimi FOX-televisokanavan ohjelmajohtaja Mikko Silvennoinen.

- Kaikkien kilpailijoiden rohkeus on ällistyttävää. Tuntui siltä, että jokaisella on ollut elämässään joku käännekohta, joka on käännetty haluksi astua esiin auttamaan muita. Voittaja on karismaattinen ja kivannäköinen, sekä kilpailun kuopus. Halusimme nostaa nuorten äänen kuuluviin: nuorena ihminen pohtii identiteettiään, silloin tarvitaan esikuvia ja Aleksista tulee loistava sellainen, Mikko Silvennoinen tiivisti tuomariston kommentit.

Vastavalittu Mr Gay Finland 2013 seurueineen osallistuu lauantaina 29.6. järjestettävään Pride-kulkueeseen omalla rekallaan. Heinäkuussa Aleks Vehkala Suomea Mr Gay Europe -kilpailussa Prahassa. Keväällä 2014 hän lähtee myös Suomen lähettilääksi Mr Gay World -kilpailuun.

Kaikkiaan seitsemän ehdokasta tavoitteli Mr. Gay Finland 2013 -titteliä.

- Mr. Gay Finlandiksi haetaan empaattista homomiestä, joka pystyy toimimaan esikuvana ja hyvän tahdon lähettiläänä, kerrotaan Mr. Gay Finlandin kotisivulla.

Yleisö valitsi suosikikseen 30-vuotiaan Samuli Lindgrenin Salosta.

Vuonna 2010 Mr. Gay Finlandiksi valittiin Kenneth Liukkonen, joka osallistui aktiivisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskevaan yhteiskunnalliseen keskusteluun. Vuonna 2011 tittelin sai Jussi Laitinen ja 2012 Janne Tiilikainen.

Mr Gay Finland -kilpailu on osa Helsinki Pride -kaupunkifestivaalia ja sen tuotto lahjoitetaan tänä vuonna HIV Tukikeskukselle.

Pride-viikolla kilpailtiin myös Miss Gay Finland -tittelistä. Kaikkien aikojen ensimmäiseksi Miss Gay Finland -tittelin haltijaksi valittiin Leena Luuri.

Ranneliike.netin järjestämässä tekstariäänestyksessä yleisön suosikiksi nousseen Samuli Lindgrenin palkitsi vasta valittu Miss Gay Finland Leena Luuri. (kuva: Leo Koivistoinen)

www.mrgayfinland.fi
www.dtm.fi
Ensimmäinen Miss Gay Finland on Leena Luuri

8 kommenttia

Perjantaiaamuna Ylen aamu-tv:ssä vieraina Miss ja Mr Gay Finland klo 8.14 (tv1)
  • 2 / 8
  • hyväilta
  • 28.6.2013, 9.53
onnea voittajalle, nuoruus oli valttia, vaikka Juha veikin showta 10-0 :)