Ensimmäinen Miss Gay Finland on Leena Luuri

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 3
Leena Luuri, Miss Gay Finland 2013. Kuva: Leo Koivistoinen

Kaikkien aikojen ensimmäinen Miss Gay Finland on Leena Luuri. Vuoden 2013 Miss Gay Finland valittiin kymmenen finalistin joukosta keskiviikkoiltana ravintola dtm:ssä.

Kotkassa nykyisin vaikuttava, Heinolasta alkuaan oleva Leena Luuri on koulutukseltaan sosionomi sekä seksuaalineuvoja. Töitä hän tekee nuorten parissa.

Harrastuksista hänelle rakkain on roller derby. Laji on kasvattanut häntä haastamaan itseään niin rullilla kuin radan ulkopuolellakin. Hänelle tärkeintä elämässä on rakkaus ja sen myötä ihmiset, joiden parissa saa olla juuri sellainen kuin on; välillä urpoileva poikatyttö, välillä skumppaa nauttiva korkokenkäneiti ja ajoittain se herkkis, joka itkee sitä kuinka onnellinen on. Hän kertoo arvostavansa kovasti luokittelemattomuutta ja sitä, että ei pidä olla jotain tullakseen hyväksytyksi mutta on lupa olla se, kuka on.

Ravintola dtm lahjoittaa 300 euroa voittajan valitsemalle Setan jäsenjärjestölle. Voittosumman kohteeksi Luuri ilmoitti Kymenlaakson Setan. Hän kertoo, että kyseessä on pieni yhdistys, joka tekee tärkeää alueellista työtä varsinkin nuorten parissa. Luuri myös ollut herättämässä henkiin kyseistä yhdistystä - "joten sillä on aina oma pieni paikkaansa sydämessäni, kertoo Luuri ehdokasprofiilitekstissään.

Toiseksi sijoittui Jennimari Jokiperä ja kolmanneksi Sanna Reinikainen. Yleisö äänesti suosikikseen Riikka Tuomisen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Homonaiset ovat hyvin erilaisia niin ulkonäöltään kuin elämäntyyleiltään. Kilpailu haluaa osaltaan tehdä näkyväksi tätä upeaa moniäänisyyttä ja kannustaa olemaan rohkeasti oma itsensä. Tärkeintä ei ole voitto, vaan yhteisöllinen hauskanpito, kerrotaan tapahtuman taustavoimista.

Miss Gay Finland seurueineen osallistuu lauantaina 29.6. järjestettävään Pridekulkueeseen sekä puistojuhlaan.

Historian ensimmäisen Miss Gay Finlandin valitsivat kuvataiteilija ja toimittaja Rakel Liekki, yksityisyrittäjä ja Health Coach Yazka Love sekä dtm:n ravintolajohtaja Markku Valtanen. Kommentaattorina ja illan esiintyjänä nähtiin automies Klude eli näyttelijä ja drag king -taiteilija Minna Kivelä. Juontajana, raadin neuvonantajana ja kilpailijoiden tukena toimi tapahtumia erityisesti homoyhteisön naisyleisölle pitkään järjestänyt Kristiina Puukko.

Torstaina 27. kesäkuuta dtm:ssä järjestetään Mr. Gay Finland -finaali.

Kuvassa toiseksi sijoittunut "Melkein Miss Gay Finland" Jennimari Jokiperä, kilpailun voittanut Miss Gay Finland 2013 Leena Luuri ja kolmanneksi sijoittunut "Lähes Miss Gay Finland" Sanna Reinikainen. (kuva: Leo Koivistoinen)
Ranneliike.netin järjestämässä tekstariäänestyksessä yleisön ylivoimaiseksi suosikiksi nousi Riikka Tuominen. (kuva: Leo Koivistoinen)

www.missgayfinland.fi
www.dtm.fi
Aleks Vehkala on Mr. Gay Finland 2013

3 kommenttia

Leena Luuri oli tämän aamuisessa TV1:n haastattelussa mukana sujuvasti ja edustavasti. Hänellä on selvästi esiintymiskokemusta ja selkeät mielipiteet sateenkaariasioista. Olisikohan hänestä Kenneth Liukkosen manttelinperijäksi näkyvänä homoaktivistina? Sellainen pieni toive liikkui mielessäni häntä TV:stä seurattuani tänään.

Minulle on edelleen epäselvää se, millaisiin velvollisuuksiin Ms./Mr. Gay Finland sitoutuu kilpaan lähtiessään. Nyt vaikuttaa siltä, että "piirikunnallisten" lisäksi on vain pari mahdollista muuta kisaa ja se on sitten siinä. Media antaa kuitenkin mieluusti sanavalmiille ja esiintymiskykyisille henkilöille tilaa. Sitä olisi syytä käyttää. Mielestäni niin ei ole erityisesti tapahtunut tähän mennessä muiden kuin Liukkosen kohdalla.