Exodus International - R. I. P.

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 29

Exodus International, homojen muuttamista heteroiksi vuosikymmenet yrittänyt EX-GAY-kattojärjestö totesi puheenjohtajansa suulla toiminnan epäonnistuneen. Hän esitti anteeksipyynnön ja ilmoitti järjestön lopettavan toimintansa.

Allan Chambers, Exodus International -järjestön puheenjohtaja ilmoitti New York Timesin haastattelussa vuonna 2012, että homojen muuttaminen (eheyttäminen) heteroiksi epäonnistuu 99,9% tapauksista. Ilmoitus oli melkoinen pommi kautta maailman niin eheytyksiin uskovien, kuin vastustajienkin, lähinnä homojärjestöjen keskuudessa.

Nyt Chambers pyytää virallisesti anteeksi vahinkoa, jota he ovat toiminnallaan aiheuttaneen sateenkaari-ihmisille.

- Pyydän, että ymmärrätte minun olevan syvästi pahoillani. Olen pahoillani kokemastanne kivusta ja satuttamisesta. Olen pahoillani, että jotkut ovat käyttäneet vuosia häpeän ja syyllisyyden työstämiseen, kun eroottisen kiinnostuksen kohde ei muuttunut.

- Olen syvästi pahoillani, että monet ovat kääntyneet pois uskostaan ja jotkut ovat päättäneet elämänsä. Koko lopun elämääni tulen julistamaan en mitään muuta kuin evankeliumin totuutta, armoa, siunausta ja avointa kutsua kaikille astua kaikkivaltiaan Jumalan yhteyteen, Chambers totesi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestö lopettaa toimittuaan kolmekymmentäseitsemän vuotta.

Lopetetun järjestön tilalle perustetaan uusi organisaatio, joka ilmoitetaan olevan aikaisempaa myönteisempi homoja kohtaan.

***

Kotimaa24 on haastatellut Elävät Vedet (ent. Aslan) Ari Puontia. Hänelle ilmoitus järjestön lopettamisesta näyttää tulleen jonkinasteisena yllätyksenä. Puonti vannoo, ettei ex-gay-liike tule loppumaan vaikka Exodus International lopettaakin.

Puonti: "Nyt on kuitenkin kyse vain painopisteen muuttumisesta erilaisessa kulttuuritilanteessa. Enemmänkin tämä on missiologinen ja teologinen kysymys: Miten asiaa markkinoidaan. "

Seta ottaa tyytyväisenä vastaan tiedon eheytysjärjestön lopettamisesta.

Setan puheenjohtaja Juha-Pekka Hippi: "Tämä on Exodus Internationalilta erittäin suoraselkäinen takinkääntö, tällaisissa asioissa on vaikea myöntää olleensa väärässä. Nostan hattua."

(R. I. P. on alunperin latinaa "Requiescat in pace", nykyisin englanniksi "rest in peace" eli lepää rauhassa)

Kotimaa 24:n uutinen Exodus Internationalin lopettamisesta
Kotimaa24:n uutinen Setan kannanotosta
GayStarNewsin uutinen Exodus Internationalin toiminnan lopettamisesta

29 kommenttia

Kyllä R.I.P. on edelleen requiescat in pace.
Hatunnosto todella Allan Chambersille. On hienoa, että hän näkee nyt armon, siunauksen ja avoimuuden olevan keskeisiä evankeliumissa. Ari Puonti voisi ottaa mallia - riittääkö siviilirohkeus?