Bäckman aikoo nostaa syytteen Tampereen kaupungin johtoa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 13

Toukokuussa "Venäjän uudet arvot" -tilaisuuden järjestänyt dosentti Johan Bäckman aikoo nostaa syytteen Tampereen kaupungin johtoa vastaan.

Kaupungin johto kielsi tilaisuuden järjestämisen pääkirjasto Metsossa Tampereella. Myös Lenin-museon ja Tampereen Työväentalon paikkavaraukset peruttiin. Tampereen apulaispormestari Olli-Poika Parviainen perusteli kieltoa tilaisuuden "homofobisella ja totalitaristisella" näkökulmalla. Parviaisen mukaan kaupunki ei voi antaa tilojaan sellaisen tilaisuuden käyttöön.

Lopulta Bäckman vei joukkonsa paikalliselta hotellilta vuokrattuun tilaan.

Bäckman teki asiasta sen jälkeen poliisille tutkintapyynnön. Bäckman halusi selvittää syyllistyivätkö Tampereen kaupungin edustajat syrjintään ja virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Syyttäjä ilmoitti keskiviikkona, ettei se jatka dosentti Johan Bäckmanin tekemän tutkintapyynnön esitutkintaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Bäckman on tyytymätön syyttäjän ratkaisuun, ja torstaina hän lähetti medialle tiedotteen, jossa hän kertoo aikomuksestaan nostaa syyte Tampereen kaupungin johdon toimintaa vastaan.

- Kyse on selvästi perustuslain vastaisesti ennakkosensuurista, eikä syyttäjä ole viitannut perustuslakiin. Suomessa ennakkosensuuri on selvästi kielletty. Jos jonkun tilaisuuden sisällössä on jotain lainvastaista, on mahdollista pyytää poliisia tutkimaan asia jälkikäteen, Bäckman kirjoittaa Aamulehden mukaan.

Aamulehten mukaan Bäckman aikoo viedä asian valtakunnansyyttäjälle. Bäckmanin mielestä viranomaisia on rangaistava, eikä Tampereen apulaispormestari Olli-Poika Parviaisella ole Bäckmanin mielestä edellytyksiä jatkaa virassaan.

- Nostan asiassa joka tapauksessa syytteen, jotta ennakkosensuuripäätöksen tausta voidaan selvittää. Vihreiden Olli-Poika Parviainen ei siis voi välttää raastupaa. Mielestäni sananvapaus on niin tärkeä arvo, etten antaisi vihreän puolueen tärvellä sitä omalla kaikkia suomalaisia vahingoittavalla Venäjä-politiikallaan, kirjoittaa Bäckman Aamulehden mukaan.

Helsingissä ja Tampereella toukokuun loppupuolella järjestetyn "Venäjän uudet arvot" -tilaisuuden puhujina olivat muun muassa historioitsija Nikolai Starikov ja dosentti Johan Bäckman. Tilaisuuden järjestäjänä oli Bäckman. Ennakkotietojen perustella tilaisuudessa oli tarkoitus puhua "homoseksuaalisen elämäntavan julkisen propagoimisen vaarallisuudesta ja siitä, miten länsimainen feminismi, lastensuojelu, homopropaganda ja sukupuolikasvatus uhkaavat ja vahingoittavat perinteistä venäläistä perhettä".

Alun perin paikalla piti olla myös Vitali Milonovin, mutta Bäckman vain luki tämän lähettämän kannanoton. Milonov on Yhtenäinen Venäjä -puolueen poliitikko ja tällä hetkellä hän on Pietarin kaupunginvaltuuston jäsen ja kaupunginhallituksessa lainsäädäntökomitean puheenjohtaja. Hän on ollut homopropagandalain pääasiallinen lobbari.

Aamulehti: Bäckman: Nostan syytteen Tampereen kaupungin johtoa vastaan
Syyttäjä: Tampere sai kieltää ´Venäjän uudet arvot´ -tilaisuuden järjestämisen tiloissaan

13 kommenttia

  • 1 / 13
  • Tamperelainen
  • 20.6.2013, 18.03
Miksi tämän Johanin annetaan tuhlata oikeuslaitoksen aikaa näillä turhanpäiväisillä syytteillä milloin mistäkin? Montakohan kannetta herralla on tällakin hetkellä vireillä?
Media vois ignoorata tämän myöhäispuberteettisen ja huomionhakuisen narsistin kokonaan.
  • 2 / 13
  • Oikea teko
  • 20.6.2013, 18.27
Oikeuden puolustajat, seison teidän rivissänne. Tottakai vuokrattavan tilan omistajalla on oikeus päättää millaiseen toimintaan tilojaan saa vuokrata, ja jos luvassa on 100% jotain lakia rikkovaa (tässä tapauksessa kiihotus kansanryhmää vastaan) niin sitä suuremmalla syyllä.