Lisää ankaria lakeja Venäjälle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4
Kesänviettoa Novosibirskissä


Tiistaina Venäjän duuma hyväksyi adoptiota koskevan lain. Ulkomaiset homoparit eivät enää saa adoptoida venäläislapsia. Edes sinkulla ei ole venäläislapsen adoptio-oikeutta maissa, joissa homoliitot voidaan virallistaa. Kyseessä on isompi perhelakikokonaisuus, jonka osaksi tuli tämä adoptiokielto. Laki hyväksyttiin yksimielisesti.

Venäjällä on jo näkyvissä jonkinlainen hysteerinen homofobian aalto. Poliitikot ja media lietsovat homovastaisia mielialoja. Uutisporttaali piter.tv kertoo, että viime perjantaina kaksi naista pidätettiin Pietarin metrossa, koska he olivat halanneet toisiaan. Tarkkasilmäinen kansalainen oli huomannut ja ilmoittanut viranomaisille järjestysrikkomuksesta.

Saksankielisen Venäjän gay-asioita seuraavan quarteera.de-sivuston mukaan nettiin on tullut sellaisia sivustoja, joissa kansalaiset voivat tehdä ilmoituksia havaitsemistaan "perinteisen moraalin" vastaisista teoista.

On ollut yllätys, miten vähin länsimaisin kommentein Venäjän homovastainen lainsäädäntö meni läpi. Suomessa lehtijutut ovat olleet vain lyhyitä sähkeuutisia. Ylen Radio 1:ssä asiaa käsiteltiin viime perjantaina hieman laajemmin. Haastateltavana oli Setan puheenjohtaja

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

http://areena.yle.fi/radio/1948992

Venäjällä käytetään nyt monia keinoja mielipiteiden tukahduttamiseen. Duuman edessä pidätetylle Anna Annenkovalle määrättiin noin 500 euron sakot. Se on suurin summa, joka voidaan määrätä laittomasta protestista.

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Totuus
  • 19.6.2013, 8.39
Tästä on vain yksi oikea mielipide: V*ttu mitä p*skaa.
  • 2 / 4
  • TeppoT
  • 19.6.2013, 10.01
Nimenomaan ihme miten vähän uutisia Suomessa on ollut homovastaisen lainsäädännön laajentamisesta koko Venäjää koskevaksi. Kokevatko ihmiset saaneensa riittävästi homoteemaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvässä keskustelussa? Kuitenkin Venäjän propagandalaissa on kyse valtavan paljon dramaattisemmin sukupuolivähemmistöihin vaikuttavasta asiasta kuin avioliittoasiassa. Ja kaikki tapahtuu lisäksi aivan Suomen naapurissa eikä esimerkiksi Ugandassa, josta samankaltaisia vähemmistönvastaisia uutisia on totuttu kuulemaan. Propagandalainsäädäntö Venäjällä sai kyllä kohtuullisesti huomiota Suomessa, silloin kun se astui voimaan tietyillä Venäjän alueilla. Luulisi, että on vielä merkittävämpää, jos tuollainen lainsäädäntö laajenee koskemaan kokonaista valtiota eikä jälleen niin kaukana Suomesta. Ilmentääkö vähäinen kirjoittelu yleistä turhautuneisuutta naapurimaamme nykypolitiikkaan ihmisten ajatellessa etteivät he kuitenkaan pysty varsinkaan Venäjän asioihin vaikuttamaan? Mielestäni propagandalainsäädännössä on kuitenkin viimeistään tultu siihen pisteeseen, jossa vähemmistöjen asioista pitäisi todella pitää ääntä - vaikka sitten ihan periaatteesta.