Lisää ankaria lakeja Venäjälle (juttukommentit)

  • 2 / 4
  • TeppoT
  • 19.6.2013 10:01
Nimenomaan ihme miten vähän uutisia Suomessa on ollut homovastaisen lainsäädännön laajentamisesta koko Venäjää koskevaksi. Kokevatko ihmiset saaneensa riittävästi homoteemaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyvässä keskustelussa? Kuitenkin Venäjän propagandalaissa on kyse valtavan paljon dramaattisemmin sukupuolivähemmistöihin vaikuttavasta asiasta kuin avioliittoasiassa. Ja kaikki tapahtuu lisäksi aivan Suomen naapurissa eikä esimerkiksi Ugandassa, josta samankaltaisia vähemmistönvastaisia uutisia on totuttu kuulemaan. Propagandalainsäädäntö Venäjällä sai kyllä kohtuullisesti huomiota Suomessa, silloin kun se astui voimaan tietyillä Venäjän alueilla. Luulisi, että on vielä merkittävämpää, jos tuollainen lainsäädäntö laajenee koskemaan kokonaista valtiota eikä jälleen niin kaukana Suomesta. Ilmentääkö vähäinen kirjoittelu yleistä turhautuneisuutta naapurimaamme nykypolitiikkaan ihmisten ajatellessa etteivät he kuitenkaan pysty varsinkaan Venäjän asioihin vaikuttamaan? Mielestäni propagandalainsäädännössä on kuitenkin viimeistään tultu siihen pisteeseen, jossa vähemmistöjen asioista pitäisi todella pitää ääntä - vaikka sitten ihan periaatteesta.
  • 3 / 4
  • ERKKI - VAASA
  • 19.6.2013 11:45
Putinin kolmannella valtakaudella Venäjä on näköjään muuttumassa entistä enemmän entisen Neuvostoliiton kaltaiseksi maaksi ,jossa kaikenlainen “poikkeavuus” pyritään tukahduttamaan tiukennetulla lainsäädännöllä ja viranomaistoiminnalla.
Lieneekö osasyynsä sillä että ortodoksikirkon vaikutusvalta on kasvanut silminnähden. Taas kerran historia toistaa itsenään siinä että vainotusta tulikin vainoaja.
Kaiken kaikkiaan tämä kehitys Venäjällä tuntuu sitäkin oudommalta kun lännessä pyritään yhä enemmän olemaan suvaitsevaisia erilaisia vähemmistöjä kohtaan.
Venäjän nykykehityksen valossa tuntuu todella inhottavalta se toiminta mitä nämä nykyiset suomensyöjät kuten muun muassa tämä surullisenkuuluissa “dosentti bäckman” nykyisin harjoittavat.
  • 4 / 4
  • JuhaniV
  • JuhaniV
  • 21.6.2013 19:41
Henkilö, joka tuntee Venäjän homojen olosuhteita varsin hyvin, vastasi tiedusteluuni uusista rajoittavista laeista seuraavasti:

- Juu, kyllä sielläkin päässä ollaan järkyttyneitä ja kauhuissaan. Yksi teoria on, että valtakoneistossa on kaappihomoja, ja sen takia tätä lakia on agitoitu kansalle niin ahkerasti.

- Teeveen Kremlin hallinnassa olevat pääkanavat syöttävät kaiken aikaa vallassa olevia tukevaa tietoa ja propagandaa ja laajoissa kansakerroksissa on paljon ihmisiä, jotka jo neukkuaikoina tottuivat siihen, mitä ylhäältä annettiin. Yksi kaverini kommentoi, että valtaapitäjien politiikka johtaa ennen pitkää uuteen vallankumoukseen ja kahakoihin.

- Homopropagandalaissa on sellainen ongelma, että missään ei ole määritelty, mikä on homopropagandaa, jolloin mielivalta saa suuren sijan. Onko sateenkaaripaita kielletty tms tulkinnanvaraiset jutut jäävät jonkun lahjuksia pyydystävän nilkin valtaan.

- Homokapakat kuulemma toimivat normaalisti.