Gay pride Paraguayssa

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve

Paraguayn sateenkaarijärjestö Somosgay järjestää kansainvälisenä gay-päivänä kesäkuun 22 maan pääkaupungin Asunciónin torilla Plaza de Panteón de los Héroes gay pride-marssin, mutta koko viikonlopun ajan järjestetään muitakin tilaisuuksia kuten keskusteluja.

Tämän vuoden gay pride-marssin iskulause on ”Parguayn rakentaminen kaikille”, ja sen varjolla muistetaan niitä sankarillisia lesboja, jotka kaikkien näiden vuosien aikana ovat joutuneet kohtaamaan syrjintää omassa maassaan.

Tapahtumien takana oleva yhdistys järjestää päämajassaan tasa-arvoista avioliittoa, homovanhempien tunnustamista ja seksuaalisen suuntautumisen ja sukupuoli-identiteetin laillista suojelemista koskevia keskusteluja.

Lauantaina bändi Bohemia Urbana pitää ilmaisen konsertin kaikille läsnä oleville, ja sen lisäksi järjestetään teatteriesityksiä. Koko viikonlopun voi myös testata itsensä ilmaiseksi hiv:n ja syfiliksen varalta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Järjestäjien mukaan Paraguay on ollut ja on maa, jota ovat moukaroineet lukemattomat talouskriisit, sitä on hallinnut korruptoitunut hallitus, siihen vaikuttaa voimakkaasti uskonto, vanhoilliset elämäntavat ja voimakas machokulttuuri. ”Rakentaessamme kaikille kuuluvaa Paraguayta otamme taas haltuumme Asunciónin kadut, mutta tässä tilaisuudessa elvyttääksemme iloisina ja ylpeinä lesbojen ja trans-toverien käymää taistelua.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!