Homofobia lisääntyy Sambiassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Kaksi uutta tapausta on saanut kansainväliset järjestöt kiinnittämään huomiota sateenkaariväestön asemaan Sambiassa. Paul Kasonkomona, 38-vuotias sateenkaariväestön oikeuksien puolustaja, pidätettiin viime kuussa hänen vaadittuaan eräässä televisio-ohjelmassa maan hallitusta dekriminalisoimaan homoseksuaalisuuden.

Tällä viikolla nuori homopari pidätettiin syytettynä sodomiasta. Pidätetyt ovat 20-vuotias kampaaja Felipe Mubiana ja 21-vuotias puuseppä James Mwape.

Homoseksuaalisuutta on pidetty Sambiassa rikoksena Englannin siirtomaaherruuden päättymisestä asti, ja sodomiasta voidaan määrätä 14 vuoden vankeusrangaistus. Nämä kaksi peräkkäistä tapausta maan lähihistoriassa osoittavat kuitenkin homofobian lisääntyneen..

Sambian sisäministeri Edgar Lungu julisti äskettäin: ”Homoseksuaalien puolustajat joutavat helvettiin, me emme suvaitse tätä. Homojen oikeuksista ei keskustella, se on tälle maalle vierasta.”

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valitettavasti tämä kauhistuttava tilanne ei rajoitu Sambiaan; naapurimaassa Ugandassahan keskustellaan suunnitelmasta säätää homoseksuaalisuutta harrastaville kuolemanrangaistus. Zimbabwen presidentti Robert Mugabe tuli surullisen kuuluisaksi lausahduksellaan ”homot ovat sikoja ja koiria pahempia”. Kaiken kukkuraksi Malawissa homopari tuomittiin 14 vuoden vankeusrangaistukseen ”häidensä” viettämisestä.

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!