Maailma kylässä -festivaaleilla myös sateenkaariteemaa

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • -
  • 8

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt ovat mukana Helsingissä 25. – 26. toukokuuta järjestettävillä Maailma kylässä -festivaaleilla. Koko perheen ilmaisfestivaalia on järjestetty vuodesta 1995 lähtien. Se on Suomen suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma.

Festivaalin ohjelmatarjontaan kuuluu musiikkia, teatteria, tanssia, runoutta, katutaidetta, liikuntaa, lastenohjelmaa, ruokaa eri puolilta maailmaa sekä satoja näytteilleasettajia. Lisäksi suuri rooli on monenlaisella asiaohjelmalla. Vuoden 2013 pääteemana on ihmisoikeudet.

Maailma kylässä -festivaali järjestetään 25. - 26.5.2013 Helsingissä Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla. Maailma kylässä aukeaa molempina päivinä kello 11. Lauantaina festivaali jatkuu 20:een ja sunnuntaina 18:aan.

Myös ihmisoikeusjärjestö Seta ry on mukana festivaalilla. Järjestön esittelypöytä sijaitsee Mahdollisuuksien tori -teltasta Kaisaniemen Puistossa. Jaossa on perusmateriaalin lisäksi opetus- ja kasvatuskäyttöön nuoriso-dvd:tä Moninaisuus on meissä. Myös Setan Yhdenvertainen vanhuus -projekti esittelee toimintaansa.

- Mikäli kansalaisaloite tasa-arvoisen avioliittolain puolesta on vielä allekirjoittamatta, niin sen voi tehdä Setan pöydällä. Tarjolla on myös tietoa Vinokinosta sekä Helsinki Pridesta, kertoo Setan koulutussuunnittelija Marita Karvinen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sunnuntaina 26.5. Venäjän ihmisoikeustilanne on esillä kahdessa tilaisuudessa, joissa puhuu Sasha Semenova pietarilaisesta Vyhod eli Coming Out -järjestöstä. Sunnuntaina Semenova puhuu Mahdollisuuksien tori -teltan Taiga-lavalla kello 14.50 – 15.10 Maailma Kylässä -festivaaleilla. Sunnuntai-iltana 18.00 - 19.30 järjestetään Venäjän ihmisoikeustilanteesta keskustelutilaisuus Café Mascotin yläkerrassa (Neljännellä linjalla, Hämeentien kulmauksessa). Molemmat tilaisuudet järjestää Suomi–Venäjä-seuran Etelä-Suomen piiri.

www.seta.fi
FB: Keskustelutilaisuus: Seksuaalivähemmistöt Pietarissa
Maailma kylässä: Coming Out - Seksuaalivähemmistöt Venäjällä
maailmakylassa.fi

8 kommenttia

Venäjällähän ortodoksimummuillakin on kimurantti tilanne, kun ovat näin risti kourassa menossa Prideä vastustamaan, mutta silmiinsä osuu venäläinen kaksinaismoralismi, pullon suusta

http://farm1.staticflickr.com/71/154144023_4947ee4ba0_b.jpg

Sekä Venäjällä, kuten meillä ja muuallakin ristiriitaiset tahot höpöttävät isän ja äidin tärkeydestä lapsille ... mutta silti he uskovat vain ainoastaan "taivaalliseen isäänsä" pelkästään, jumalansa lapsille, ilman tuon taivaallista puhetta taivaallisesta Äidistäkin. Jopa julistustensa mukaan aivan erinomaisen hyvin elävät nuo jumalansa lapset pelkän taivaallisen isänsä huomassa.
Tulevan kesän Helsinki Prideen voisi sonnustautua etno-hengessäkin vaikkapa intiaaneiksi, Patagonialta Kanadaan, sillä kaikilla intiaanikansoillahan oli lähimmäisenrakas asenne luonnostaan eri seksuaalisuuksa olevia ihmisiään kohtaan - kunnes intiaanit löysivät rannoiltaan Kolumbuksen ja muut luonnottoman pakana-uskoiset.