Pietarin "homopropagandalain" alullepanijan esiintyminen Suomessa herättää kritiikkiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 27
Vetoomus on julkasitu kokonaisuudessaan Finrosforumilla

Joukko ihmisoikeustoimijoita ja yksityishenkilöitä on julkaissut vetoomuksen, jossa kiinnitetään huomio 20. ja 21. toukokuuta järjestettäviin tilaisuuksiin, joissa allekirjoittajien mukaan on puhujina homofobisen ja totalitaristisen ideologian propagandisteja.

Kritiikin kohteena olevissa tilaisuuksissa puhujina ovat muun muassa Pietarin lainsäädäntöelimen jäsen Vitali Milonov, joka tunnetaan Pietarin homovastaisen lain alullepanijana. Milonov on muutenkin äänekkäästi lietsonut seksuaalivähemmistöjä kohtaan epäluuloa. Tilaisuuksien järjestäjien mukaan Suomeen puhumaan kutsuttu "Milonov kertoo suomalaisille lakialoitteensa perusteita ja homoseksuaalisen elämäntavan julkisen propagoimisen vaarallisuudesta".

Pietarin "homopropagandan" kieltävä laki astui voimaan maaliskuussa 2012. Se on herättänyt kansainvälistä kritiikkiä ihmisoikeuksia loukkaavana. Vastaavia lakiehdotuksia on sittemmin tehty Venäjän muissa kaupungeissa sekä maan parlamentissa, valtionduumassa.

Milonov on ottanut kantaa myös Adam Lambertin, Lady Gagan ja Madonnan Pietarissa järjestettyjä konsertteja vastaan, koska Milonovin mukaan ne propagoivat homoseksuaalista elämäntapaa lapsille.

Tilaisuuksien toinen puhuja on pietarilainen historioitsija Nikolai Starikov, joka tunnetaan voimakkaasta tuestaan neuvostototalitarismille ja Suomen kimppuun toisessa maailmansodassa hyökänneelle Stalinille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Sunnuntaina julkaistu vetoomus on toimitettu monille tiedotusvälineille, julkaistu Finrosforumilla ja toimitettu myös tilat tilaisuuksien järjestäneille vuokranneille tai luovuttaneille tahoille.

- Me allekirjoittaneet kysymme, onko tällaisen vihamielisen propagandan levittäminen sopusoinnussa niiden organisaatioiden eettisten ohjeiden kanssa, jotka ovat antaneet tilojaan käyttöön Helsingissä ja Tampereella järjestettäville tilaisuuksille. Olemme hyvin yllättyneitä, että mainitut organisaatiot ovat valinneet yhteistyökumppaneikseen ryhmiä, jotka pyrkivät murentamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan perusteita, mukaan lukien Suomessa. Kehotamme organisaatioita sanoutumaan irti yhteistyöstä näiden ryhmien kanssa ja sitoutumaan ihmisoikeuksiin, kirjoitetaan vetoomuksessa.

Allekirjoittajien joukossa ovat esimerkiksi Amnestyn HLBTI-ryhmä, Suomen PEN, Suomalais-venäläinen kansalaisfoorumi ja Venäjän HLBT-verkosto.

Finrosforum: Ei homofobialle ja totalitarismille!

27 kommenttia

  • 1 / 27
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 20.5.2013, 2.06
Herättää kritiikkiä homoaktivistien piireissä. Miksi ihmeessä tuo ei saisi esiintyä ja kertoa omaa näkemystään, mutta vastakkaisten näkemysten esittäminen on täysin hyväksyttävää? Homojen mielestä homojen etuoikeuksien kritisoiminen on aina homofobiaa.
...joskin se edellyttäisi sitä, että olisi etuoikeuksia, joita kritisoida. Itse en ole kuullut, että homoilla olisi etuoikeuksiia edes niissä maissa, joissa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien asema on ns. huippuluokkaa.

Viljapelloille sonnan levittäminen voimaksi on hajuhaitoista huolimatta ok. Sen sijaan julkisessa keskustelussa on syytä varautua kritiikkiin, jos levittää ruoansulatuselimistön läpi kulkenutta tuotetta.

Epäluulon vihamielishenkinen kylväminen ja suoranaisten valheiden levittäminen on asia, jota on syytä kritisoida.