Kansanedustaja Lasse Männistöstä homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 20
Kansanedustaja Lasse Männistö nimitettiin homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi 17.5.2013. Kuvassa myös Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen ja Jutta Pinkkinen.

Sateenkaariyhteisöt ry nimittää Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä 17.5.2013 kansanedustaja Lasse Männistön (kok) homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi 1705-juhlassa Helsingissä.

Männistö on toiminut näkyvästi yhdenvertaisuuden puolesta. Hän toimi vetäjänä tasa-arvoista avioliittoa koskevan lakialoitteen taustalla toimineessa eduskunnan työryhmässä. Lakiesitystä ryhdyttiin edistämään kansalaisaloitteena eduskunnan lakivaliokunnan hylättyä 76 kansanedustajan allekirjoittaman lakiesityksen.

- Minulle itselleni tasa-arvo on jakamaton oikeus, joka kuuluu ihan jokaiselle. Sen takia tämä työ on niin tärkeää, sanoo Männistö 17. toukokuuta 1705-sivustolla julkaistussa ensimmäisessä lähettilään videotervehdyksessään.

Männistö on ilmaissut toimivansa jatkossakin tasa-arvoisen avioliittolain ja yhdenvertaisuuden puolesta.

- Uskon, että kyse ei ole siitä, että säädetäänkö tasa-arvoinen avioliittolaki. Kyse on siitä, milloin se säädetään, sanoo Männistö

Männistö vastaanottaa homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään nimityksensä 17.5. Helsingissä ravintola dtm:ssä järjestettävässä 1705-juhlassa klo 23 jälkeen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Poliittiset vaikuttajat läpi puoluekentän voisivat ottaa Männistön asenteesta esimerkkiä. Hän on rohkeasti toiminut yhdenvertaisuuden puolesta, vaikka hänen näkemyksiään onkin kyseenalaistettu, sanoo Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen.


Aiemmin homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläinä ovat toimineet taiteilija Arja Saijonmaa, toimittaja Jone Nikula, ulkoministeri Alexander Stubb, piispa Wille Riekkinen ja kansanedustaja Minna Sirnö. Lähettilääksi nimitetään vuosittain henkilö, jolla nähdään olevan mahdollisuuksia vaikuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhdenvertaisen aseman edistämiseen.

www.1705.fi

20 kommenttia

Ihan kiva, ja kannustusta työllesi Lasse. Mistä johtuu että valinnan tehnyt Sateenkaariyhteisöt ry ei ole ottanut hallitukseensa ensimmäistäkään naista? En ole myöskään löytänyt missään sellaista linkkiä jossa voisin liittyä mainitun yhdistyksen jäseneksi, eli missä se avoimuus oikein on? Olen osallistunut keskusteluihin tällä sivustolla useita vuosia ja havaintojeni mukaan taidan olla lähes ainoa naispuolinen keskustelija. Ranneliike tai Sateenkaariyhteisöt tuskin edustavat koko seksuaalivähemmistöjen kirjoa.
Oiva valinta. Lasse Männistöllä oli rohkeutta viedä tasa-arvoista avioliittolakia eteenpäin, toisin kuin monilla muilla kokoomuslaisilla. Arvostan.