Alle viidennes muslimeista hyväksyy homoseksuaalisuuden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 7
Perjantairukouksessa Iranissa

Neljä viidestä maailman muslimista suhtautuu kielteisesti homoseksuaalisuuteen. Asia käy ilmi yhdystvaltalaisen Pew Forumin kyselystä, jolla selvitettiin muslimimaailman käsityksiä esimerkiksi yhteiskunnallisista asioista ja perhe-elämästä. Tutkimukseen vastasi 38 000 muslimia 39 maassa.

Tutkimuksesta kertoi Helsingin Sanomat.

Myös avioliiton ulkopuolisen seksin harrastamiseen suhtautuu kielteisesti 80 prosenttia kyselyyn vastanneista.

Maailman 1,6 miljardia muslimia yhdistää uskonto, mutta uskonsuhteessa ja monissa yksittäiskysymyksissä on paljon eroja, myös suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen.

Myös esimerkiksi käsitykset naisten huivin käytöstä vaihtelivat: Tunisiassa 89 prosenttia piti asiaa naisen omana valintana, kun taas Afganistanissa niin ajattelin 30 prosenttia. Yleisesti naisten itsemääräämisoikeus suhteessa mieheen ei ollut useimpien mielestä suotavaa. Useimmissa maissa sekä naisten että miesten mielestä vaimojen pitäisi aina totella aviomiestään.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Useissa maissa demokratia nähdään parempana vaihtoehtona kuin autoritäärinen hallinto. Kyselyn mukaan merkittävä enemmistö muslimimaailman asukkaista haluaa islamilaisen sharia-lain viralliseksi lainsäädännöksi maahansa. Vaihtelevaa on sen sijaan käsitykset siitä, mitä shariaan kuuluu ja keneen sitä pitäisi soveltaa. Useimmat muslimit ovat sitä mieltä, että sitä pitäisi soveltaa vain islaminuskoisiin.

Kyselyn mukaan ääri-islamilaiset huolestuttavat vastaajia muuta uskonnollista väkivaltaa enemmän. Myös itsemurhapommi-iskuihin suhtauduttiin suurilta osin kielteisesti.

HS: Muslimimaailma tuomitsee homot ja esiaviollisen seksin
The World´s Muslims: Unity and Diversity

7 kommenttia

Esim. Ranskastahan olemme nähneet, että katoliset ja muutkin kristityt ovat liki "samaa pataa" ääri-islamistien kanssa. Pew olisi voinut tuottaa samaisen kyselyn myös kristityiltä kysymällä - mutta jostain syystä samaa kyselyä ei heiltä ole tehty. Tuo uutisen kysely julkistettiin jo 2012, joten "hiukka nopea" tämä länsimedia :P

Islamilainen ja kristitty maailmahan kulminoituu ja konkretisoituu Nigeriassa, jossa islamilaisessa pohjoisosassa homoja uhkaa kuolemantuomio ja kristityssä eteläosassa 17 vuoden vankeustuomio - valitse siitä sitten se "hyvempi".

Tänään, Vappupäivänä, nettitietojen mukaan yritetään Pietarissa ja Moskovassa järjestää "laiton" Pride-marssi http://www.pinknews.co.uk/2013/05/01/russia-parades-to-demonstrate-for-gay-rights-in-moscow-and-st-petersburg-despite-anti-gay-law/

Saapas nähdä kuinka käy tuolla kristillisen "lähimmäisenrakkauden" huomassa.

Kommenttia muokattu: 01.05.2013 klo 10:20
50 vuotta sitten vähintään 80 kristityistä suhtautui kielteisesti homoseksuaalisuuteen ja esiaviolliseen seksiin ja halusi Raamatusta lakikirjan. Ajat muuttuvat ja yleinen suunta on ollut maallistuminen. Saksassa muistaakseni lähes puolet muslimeista hyväksyi tasa-arvoisen avioliiton.