Fundamentalistit kokevat olevansa syrjittyjä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Nyt on mustaa valkoisella: fundamentalistikristityt kokevat olevansa vainottuja ja syrjittyjä.. ETYJillä oli viime viikolla Wienin Hofburgissa konferenssi, jossa aiheena oli "suvaitsemattomuus ja syrjintä kristittyjä vastaan". Konferenssissa haluttiin kehitellä toimenpiteitä, joilla tällaista syrjintää hillittäisiin.

Läsnä oli yli 60 valtioiden, yliopistojen ja kansalaisjärjestöjen edustajaa. Erityisesti valiteltiin, että suvaitsemattomuus on lisääntynyt myös sellaisissa maissa, joilla on pitkä demokraattinen perinne.

Mukana oli myös kristianofobia-nimisen verkoston edustajia. He valittivat mm. oikeudellisista rajoituksista mielipiteenvapaudessa. Sellaista on mm. "hate speech legislation", jolla joissakin Eurooapn maissa on estetty kritiikki homoseksuaalisuutta tai abortteja vastaan. Monet osanottajat kokivat, että media lietsoo ennakkoluuloja kristittyjä vastaan.

Euroopan parlamentin varapuheenjohtaja Mario Mauro esitti näkemyksenään, että median pitäisi ennakkoluulojen sijasta viljellä ymmärtämystä ja kunnioitusta kristittyjä kohtaan. Kristityille pitäisi antaa oikeus kieltäytyä sellaisesta toiminnasta, joka on vastoin heidän omaatuntoaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Paikalla oli myös Varsovassa sijaitsevan ETYJin ihmisoikeustoimiston edustaja. Tämä sanoi, että kristittyjen suojaamiseksi on ryhdyttävä toimenpiteisiin.

http://www.gayboy.at/news/14417

5 kommenttia

On tämä vain niin surullisen huvittavaa. :)

Eivät ne tosissaan voi kokea olevansa uhreja. Ovat vain oivaltaneet, että uhrin roolin omaksumalla voivat yrittää vetää niskaansa marttyyrin viittaa ja näin yrittää saada oikeutusta vihapuheilleen ja syrjivälle ideologialleen. Onhan se hupaisaa kun kiusaaja ja väkivallan käyttäjä rupeaa itse itkemään, että häntä _vainotaan_ kun hän ei saakaan enää kiusata ja käyttää väkivaltaa. Toisaalta looginen, rationaalinen päättely ei koskaan ole ollutkaan uskisten vahva laji.
"Kristityille pitäisi antaa oikeus kieltäytyä sellaisesta toiminnasta, joka on vastoin heidän omaatuntoaan."

Just! Tästähän on väännetty Suomessakin useampaan otteeseen: kristityt lääkärit ovat yrittäneet kieltäytyä tekemästä abortteja ja kristityt apteekkarit myymästä ehkäisyvälineitä - molemmissa tapauksissa on tarjottu varsin oikeutetusti kylmää suihkua. Julkisessa toiminnassahan on kysymys siitä, että työntekijän arvot ovat toissijaisia ja työtä tehdään ensisijaisesti yhteiskunnan tarpeisiin pienimmän yhteisen nimittäjän - tai huonommassa tapauksessa demokraattisesti päätettyjen - arvojen varassa. Vastaavaa omantunnon vapautta koetellaan paljon useammin kysymyksissä eläinkoetyöstä biolääketieteen alan opiskelijoiden kohdalla tai nuorten miesten kohdalla asepalvelukseen astumisessa. Positiivinen diskriminaatio enemmistölle on irvikuva moniarvoisesta ja -kulttuurisesta yhteiskunnasta. Tehdäänpä siitä sitten EU-direktiivi...