Miss Gay Finland 2013 valitaan pride-viikolla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Suomen ensimmäinen Miss Gay Finland valitaan Helsinki Pride -viikolla. Täysi-ikäiset homo- ja biseksuaalit naiset iästä, mitoista ja tyylistä riippumatta voivat ilmoittautua kilpailuun huhtikuun loppuun mennessä.

Finalistit valitaan toukokuun alkupuolella. Finaali käydään keskiviikkona 26.6.2013 Helsingissä ravintola dtm:ssä. Voittaja on mukana Helsinki Pride-kulkueessa ja sen yhteydessä järjestettävässä puistojuhlassa 29.6.. Voittaja osallistuu myös hyvätekeväisyystyöhön, sillä voittaja valitsee, mille Setan jäsenjärjestölle kilpailun yhteistyökumppani lahjoittaa 300 euroa.

Naisille suunnatun kilpailun idean takana ovat ravintola dtm:n johtaja Markku Valtanen sekä dtm:ssä tapahtumia erityisesti homoyhteisön naisyleisölle pitkään järjestänyt Kristiina Puukko.

- Suomen komeinta homoa on haettu jo vuodesta 2010, mutta vastaavaa kisaa ei ole aiemmin naisille järjestetty. Joten nyt järjestetään, toteavat järjestäjät.

Valitsijaraatiin kuuluvat kuvataiteilija/toimittaja Rakel Liekki, yksityisyrittäjä Yazka Love, dtm:n ravintolajohtaja Markku Valtanen, kommentaattorina ja illan esiintyjänä automies Klude eli näyttelijä ja drag king -taiteilija Minna Kivelä, sekä juontajana, raadin neuvonantajana ja kilpailijoiden tukena L-World-tapahtumista tuttu Kristiina Puukko.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Pride-viikolla valitaan myös Mr. Gay Finland.

www.missgayfinland.fi
Haku Mr. Gay Finland 2013 -kilpailuun käynnistyi

1 kommenttia

Jännä että käyttävät tuota Gay-sanaa eikä Lesbo-sanaa - molemmathan ovat kuitenkin vierasperäisiä sanoja ja gay on viitannut enempi miehiin ja Lesbo naisiin.

Toinen asia tuo Miss, joka ainakin perinteisesti viittaa enempi naimattomaan (nuoreen) neiti-naiseen, vaikkeivät aviossa olo ja ikä liene tuossa kisassa esteinä. Toki tuota Miss -liitettä käytetään sukupuolineutraaleissa nais-kauneus-kisojenkin titteleissä.
Vastaavissa miesten kisoissa Mister:llä ei ole niin ukkomies/akkamies/poikamies-erotteluvivahdetta.

Tuossa taitaa tulla esiin kielellinen eriarvoisuus naisiin liittyvässä terminologiassa.

Olisiko Suomen Lesbo-Neito 2013 ollut sopivampi titteli-nimi?

Maailmallahan on trans-"nais"ihmisille tälläiset kisat
http://www.facebook.com/pages/Miss-Gay-World-2012/298696610200118 ja http://www.facebook.com/pages/Miss-Gay-Universe/244174825629656
jotka menevät vähän eri kategoriaan.

Ehkä samaan syssyyn voisi laittaa myös Vuoden Sateenkaari-vanhempi -tittelöinnin.

Kommenttia muokattu: 03.04.2013 klo 14:33