Keskustelu homojen oikeuksista jatkuu Saksan CDU/CSU-puolueessa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1
Berliinissä on paljon vihreää. Onko myös syksyn 2013 parlamenttivaalien jälkeen? Kristillisdemokraatit pelkäävät vihreiden vyöryä.

Saksan kristillisdemokraattiseen puolueeseen CDU/CSU:hun ilmestyi viime vuonna 13 parlamentaarikon ryhmä, "13 villiä" (Wilde 13), joka vaati homoliitoissa eläville samaa verokohtelua kuin heteroliitoissa elävillä jo on. Mukana on miehiä ja naisia, ja kaikki eivät itse ole homoja tai lesboja, ja ryhmäkin on suurentunut. Joulukuussa ryhmä jätti puoluekokoukselle ehdotuksen verotuksen tasa-arvosta homo- ja heteropareille. Nykyisin homoparit maksavat enemmän veroa.

Deutschlandfunk haastatteli "villiä", 32-vuotiasta rekisteröidyssä parisuhteessa elävää kansanedustajaa Jens Spahnia. Hän tuli kaapista vuosi sitten. Viime aikoina on käynyt selväksi, että kristillisdemokraattinen puolue ei omasta aloitteestaan tee mitään homojen ja lesbojen oikeuksien puolesta, vaan perustuslakituomioistuimen on pakotettava puolue uudistuksiin. Näin kävi viimeksi adoptiopäätöksessä: pariskunnan toinen puoliso saa yksin adoptoida lapsen, ja sen jälkeen toinen puoliso saa "jatkoadoptoida" puolisonsa lapsen. Sehän merkitsee käytännössä homo- ja lesboparien adoptio-oikeutta.

Perustuslakituomioistuimen helmikuisen päätöksen jälkeen alkoi tulla lausuntoja siitä, että CDU höllentää tiukan kielteistä asennettaan homoja kohtaan. Puhuttiin jopa avioliitto-oikeudesta. Mutta muutamassa päivässä vanhoilliset ja erityisesti baijerilainen sisarpuolue CSU iski takaisin. Puoluejohtaja Angela Merkel vaiensi turhat puheet - toistaiseksi. Jo kaksi viikkoa on ollut hiljaista.

Toinen CDU:n homoksi identifioituva parlamentaarikko ja juristi Stefan Kaufmann kertoo, että hän ei elä parisuhteessa, joten hän ei taistele omien oikeuksiensa puolesta, vaan periaatteellisesti. On kysmys CDU-puolueen modernisuudesta tai taantumuksellisuudesta. Wilde 13 -ryhmän sisällä on yksimielisyyss siitä, että verotasa-arvo on saatava. Avioliitto-oikeudesta ja täydellisestä adoptio-oikeudesta on jo eripuraa ryhmän sisälläkin. Mukana on parlamentaarikkoja, joilla tässä kohdassa menee "lippusiima", jota on vaikea ylittää. Kaufmannin mukaan avioliittoa ei välttämättä tarvita, kun on jo rekisteröity parisuhde. Mutta asiasta on vielä pakko saada keskustelu parlamenttiin.

Alussa esitelty Jens Spahn kertoo, että tasa-arvoisesta avioliitosta on tulossa kuuma vaaliteema vihreille, sosialidemokraateille ja vasemmistolle. He yrittävät saada asian omakseen syksyn 2013 parlamenttivaalien alla. Sen vuoksi viime viikolla parlamentin adoptioäänestyksessä 13 villiä ei äänestänyt täysadoption puolesta vaan muun puolueen mukana vihreiden esitystä vastaan. Siitä hänelle alkoi vihamielisten teksti- ja sähköpostiviestien ryöppy, mutta hän perustelee äänestyspäätöstään. On parempi, että yritetään puolueen sisällä vaikuttaa koko puolueeseen. Irtiotto ei ehkä olisi ollut hedelmällistä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Karlsruhen perustuslakituomioistuin antaa piakkoin päätöksen verotuksen tasa-arvosta. Silloin jälleen huomio kiinnittyy 13 villin kristillisdemokraatin ryhmään.


(Lippusiimaa on käytetty suden metsästykseen. Viisas susi ei ylitä metsään viritettyä outoa nauhaa)


Alkuperäinen Deutschlandfunkin haastattelu

1 kommenttia

Eritoten kristillis"demokraattien" aatteen sisältä voi vain kummastella sitä, miksei taannoin "protestanttius" tyytynyt jäämään katolisuuden sisään, muuttamaan koko uskonaatepuoluetta sisältä päin, vaan erkani siitä?

Tai mikseivät saksan kristilliset, sekä protestanttiset että katoliset, tuominneet natsi-valtaa ja sen tekoja sen valta-aikana ja toimineet sitä vastaan - vaan vasta sen jälkeen "asettuivat tuomitsemaan sitä" ja perustamaan kristillis"demokraattisen" puolueen, jottei natsi-valta koskaan enään toistuisi.
Tunnettu tosiasiahan on, että Aatun aate perustui pitkälti tähän https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/26563/Luther.pdf

Tekopyhät ovat ikuisesti tekopyhiä.

Susi-lauma on muuten "ydinperheen" perikuva. Se muodostuu aina äiti-sudesta ja isä-sudesta, jotka elävät täysin uskollisessa parisuhteessa, sekä niiden lapsi-susista - eli ymmärrettävästikin "vaikea asia" ydinperhe-ajattelua mainostaville, siitä aina tilaisuuden tullen lipeäville - etenkin persuille, jotka tunnetusti ovat jakamassa munaskuitaan heti pappisaamenten jälkeen. Siispä, paljolti vihattu susi-perhelauma on "ydinperheen" oivallisin symboli.

Susilla toki myös on poikamiespoppoita.

Näinä, luontaisen perinteikkäinä Kevät-juhlan aikoina, sudet tuskin ovat tuomitsemassa ihmis-eläimiä siitä, että ihmis-eläimet tappavat suuret määrät lampaitten lapsia, karitsoja, "hyvän paimenen hengessä" - mitä lammas-emot saattavat kyllä kauhistella. >>> http://picsit.fi/k/2013/03/23/wolf4pack-lamb.jpg

Saksassa Vihreillä, vaikka ovat hekin töpeksineet mm. tekijänoikeusasioissa, on varmastikin luonnollisen terve-henkisemmät aate-eväät politiikassa.

Tosin sudet ovat "kiusallisen" erinomaisen parempia myös Vihreisiin ihmis-eläimiin verrattuna. Sudet kun sekä hankkivat ruokansa ilman lyijy/teräs-hauleja ja muitakaan lisätavaroita tarvitsematta tai haalimatta ja myös nauttivat ruokansa, tarvitsematta ja kuluttamatta mitään fossiilisia polttoaineita tai energiantuotantoa - jopa ilman veitsiä ja haarukoitakin, ihan omin hampain. Siinä on aatteet heikoilla linkoloita ja pulliaisia myöten - vihercitymuotivillityksistä puhumattakaan.

mitrorepoloilla ja soinitimoloilla ei masut varmaankaan riitä nauttimaan karitsoista niitä kyprsentämättä - ja tuksin viitsivät edes yrittääkään :P kokkeleitten pitäisi tietysti pukata pystyyn jotain yritystä ja saada sille verovaroista tukia ja helpotuksia, ennen kuin edes saattaisivat harkita vapaata kilpailua, susien tehokkuustapojen vapaan markkinatalouden tyyliin.
räsäspäiveillä ja eijariittakorholoilla ei edes kynnet riitä samaan, kuin susilla.

Saksan kristillisdemokraattien Angela Merkelhän on "ratkaissut" moraali-dilemman susiakin kohtaan niin, että hän avoimesti inhoaa ja karttaa kaikkia koiria ja koiraeläimiä :P

Kommenttia muokattu: 23.03.2013 klo 16:44