Madonna vaatii homoille pääsyä partioon

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Madonna GLAAD Media Awards -tapahtumassa

New Yorkissa järjestetyssä GLAAD Media Awards -juhlassa partiounivormuun pukeutunut poptähti Madonna vaati USA:n partioliikettä hyväksymään homot jäseniksi. Yhdysvaltain partioliike on ollut viime aikoina valokeilassa, koska järjestö kieltäytyy hyväksymästä homoseksuaalien, ateistien, agnostikkojen ja tyttöjen olemista mukana toiminnassaan. Partioliikkeen sisälläkin on alkanut kuulua äänenpainoja tiukkojen sääntöjen muuttamiseksi.

Madonna käsitteli 12-minuuttia kestäneessä puheessaan mm. homofobiaa, viharikoksia ja kiusaamista. Hän lähetti myös homopropagandalain tuomitsevan ja Pussy Riot -yhtyettä tukevan viestin Venäjälle.

Madonna palkitsi juhlassa toimittaja Anderson Cooperin. CNN-uutiskanavan yksi tunnetuimmista uutisankkureista vahvisti viime kesänä pitkään huhutun asian suuntautumisestaan. Hän totesi, että "Fakta on se, että minä olen homo, olen aina ollut, tulen aina olemaan, enkä voisi olla onnellisempi. Olen sopusoinnussa itseni kanssa ja ylpeä [identiteetistäni]".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 1985 perustettu Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (GLAAD) pyrkii vaikuttamaan tiedotusvälineiden seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä antamaan kuvaan. Se työskentelee median ammattilaisten kanssa ja jakaa näille asiallista tietoa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä. Järjestö pyrkii myös oikaisemaan loukkaavia esityksiä. Alkuaan järjestön tarkoituksena oli vastustaa New York Postin tapaa uutisoida AIDS:ista.

Billboard: Madonna Sports Boy Scout Costume at the GLAAD Awards
The Hollywood Reporter: Madonna Wears Boy Scout Uniform to GLAAD Awards
Keskustelu: Madonna GLAAD puhe

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!