Helsingin Sanomien kommentti: Kokoomus ajaa kaksilla ratailla

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 7


Helsingin Sanomien kommentissa tänään lehden taloustoimittaja Matti Tyynysniemi arvioi,että kokoomus ajaa kaksilla rattailla. Se haluaa yhtaika nuorten liberaalien ääniä, malleina Stubb ja Männistö, mutta ei halua suututtaa vanhempia konservatiiveja, kun heitä on niin paljon. Voivat pian vaihtaa perussuomalaisiin.

Normaali suomalainen enemmistöparlamentti perustuu siihen, että hallitus valmistelee lakihanketta. Sitä varten on ministeriössä virkamiehiä. Pääministeri Katainen ei kuitenkaan halua olla siinä lakihankkeessa mukana. Niinpä ministeri Stubb lähtee keräämään nimiä kansalaisaloitteeseen, ja se on outoa.

Lakivaliokunnassa Anne Holmlund (kok) ja Annikka Saarikko (kesk) toivoivat, että lakiesitys tulisi hallitukselta. He ovat oikeassa. Hallitus valmistelee lainsäädännön. Kristillisdemokraatit haluttiin hallitukseen, ja he estävät asian eteenpäin viennin. Ehkä kokoomus oli hallitusneuvotteluissa 2011 huolisssaan hallituksen sisäisestä voimatasapainosta, ja sen takia halusi kristillisdemokraatit mukaan hallitukseen. Tai toinen selitys: kristillisdemokraatit haluttiin hallitukseen, jotta kokoomuksen ei tarvitse tässä vaikeassa asiassa sanoa "kyllä" tai "ei".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

7 kommenttia

Hesari on aivan oikeassa. Kokoomuksen toiminta on aivan naurettavaa kaksinaamaisuutta. Hallituksessa päätökset tehdään määräenemmistöllä ja punavihreillä on absoluuttinen enemmistö riippumatta siitä oliko kristillisteokraatteja mukana vai ei. Ei kristillisteokraattien mielistely ole muuta kuin savuverho suosion kalastelulle.

Enemmistö kokoomuslaisista äänesti puolueen kannaksi tasa-arvoisen avioliittolain vuonna 2010. Nyt kuitenkin pelätään hysteerisesti, että ennätyslaajalle levinneen ideologisen sateenvarjon alta karkaisivat homofobit ja siksi piiloudutaan eduskuntaryhmää myöten hallitusohjelman ja allekirjoittajamäärän kaltaisten muotoseikkojen taakse. Nekin ovat pelkkiä näennäisargumentteja.
Kyllähän jo alkukesästä 2011 kokoomuksen piiristä todettiin, että "onneksi" KD tuli hallitukseen toteuttamaan "kokoomuslaista arvomaailmaa". Seuraavissa vaaleissa kokoomuksella on vaikeuksia saada liikkuvien liberaalien ääniä. Tilanne hyödyttänee etenkin vihreitä.