Niinistö ei "näe pahana hankkeita, jotka pyrkivät torjumaan syrjäytymistä".

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 1

Presidentti Sauli Niinistö ei periaatteessa ottanut etäisyyttä kohua nostattaneeseen evankelioimiskampanjaan kommentoidessaan aihetta Oulussa keskiviikkona.
Seta ehti jo aiemmin samana päivänä toivoa Niinistön selvittävän kantansa. Suojelijana toimiminen voi Setan mukaan antaa mielikuvan, että Niinistö hyväksyisi eheyttämisen.

Niinistö sanoi, ettei "näe pahana hankkeita, jotka pyrkivät torjumaan syrjäytymistä".

Ilta-Sanomat kertoo, että kampanjan taustalla on tahoja, jotka muun muassa uskovat homoseksuaalien eheyttämiseen. Eheyttäminen on seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtäävää toimintaa. Niinistön suojelemalla kampanjalla on samoja taustavoimia kuin epäonnistuneella Suomi-TV:llä.

Seta oli huomauttanut, että suojelijana toimiminen voi antaa mielikuvan, että Niinistö hyväksyisi eheyttämisen.

-Olen usean vuoden ajan toiminut etenkin nuorten syrjäytymisen torjumiseksi, enkä osaa oikein nähdä pahana tähän liittyviä hankkeita, Niinistö sanoi HS:n mukaan.

-Eri asia on, jos tässä on jotain liitännäisiä. Pitää vähän katsoa, mikä on paras ratkaisu siihen, että ihmiset saisivat tehdä rauhassa työtä syrjäytymisen torjumiseksi.

Kampanjassa on keskeisesti mukana IRR-TV. Sen taustalla on tahoja, jotka olivat mukana epäonnistuneessa Suomi-TV -hankkeessa. Kanavan homofobisuus näkyi jo toiminta-aikana ja lähetystoiminnan päätyttyä henkilöstö kertoi kanavalla olleen erityisiä tehtäviä sen estämiseksi, että homot näkyisivät myönteisessä valossa kanavalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


 

Uutinen HS:ssä.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • decoctor Sokal
  • 28.2.2013, 8.54
Länsisuomalaisen presidentin reaktion voi tulkita niinkin, että Niinistö ei suojele aktion taustaliikkeiden muita puuhia, vaan pelkästään nuorten syrjäytymisen vastustamista. Tilanne on varmasti kiusallinen sekä presidentin kanslialle että valtionpäämiehelle, ovathan aktion taustatahot länsisuomalaisia.

Aktion taustoissa on myös Kansan Raamattuseura. Viidesläisen liikehdinnän maltillisempaan siipeen lukeutuva KRS teki takavuosina koulutusyhteistyötä psykoyhteisö Aslanin kanssa "RE-sielunhoitoterapistien" kouluttamisessa. Vieläköhän yhteistyö jatkuu? "Sielunhoitoterapiat" ovat hämmentävä ilmiö psykoterapioiden, seksologian, pastoraalisen sielunhoidon ja maallikkoparannusten välivyöhykkeellä.