Ukraina lupaa kieltää homojen syrjinnän

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Puolalaiselle Gazeta Wyborcza-lehdelle antamassaan haastattelussa Ukrainan ulkoministeri Leonid Kozhara lupasi maan parlamentin piakkoin hyväksyvän lain, joka kieltää kaiken homoihin kohdistuvan syrjinnän. Lain avulla maa yrittää nopeuttaa jäsenneuvottelujaan Euroopan unionin kanssa.

Ulkoministeri totesi: Homoseksuaaliasia aiheuttaa nyt paljon ristiriitoja Ukrainassa, mutta hallituksemme on jo valmistellut lakiesityksen, joka pian esitellään parlamentille. Ilman homoihin kohdistuvan syrjinnän kieltävää lakia emme voi hylätä viisumeja. Luulen, että halu liittyä Euroopan unioniin painaa vaakakupissa enemmän kuin vastustus, ja laki hyväksytään.”

Ukrainassa on tällä hetkellä hallitusvastuussa venäläismielinen Alueiden puolue. Venäjällä on parhaillaan hyväksyttävänä sateenkaariväen vapauksia rajoittavia lakeja, joita myös Ukrainan parlamentti tutki.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vuonna 2007 tehdyssä mielipidetutkimuksessa 5,7 % ukrainalaisista oli sitä mieltä, että ”homojen elämäntapa” on hyväksyttävää ja vain 4,7 % ukrainalaisista oli sitä mieltä, että homoavioliitot ovat tärkeä asia.

Pink news (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!