Ylikahri Helsingin Sanomien haastattelussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Helsingissä vihreiden uusi kaupunginvaltuutettu Ville Ylikahri (33v) on tänään Radio Helsingin vieraana klo 13.30. Hesarissa hän kiertelemättä ja kaartelematta kertoo näkemyksensä homokysymyksiin. Sillä tavon hän edustaa uutta poliitikkopolvea. Mitä hän tekisi, jos hän saisi olla päivän pormestarina?

*****

Jos hän saisi yksin päättää asioista, hän lähettäisi kaupngin työntekijät kurssille opettelemaan, miten HLBTIQ-ihmiset kohdataan. Ei tarvitse sitten enää ihmetellä, kun neuvolassa lapsella on kaksi äitiä tai vanhainkodissa pappa-pariskunta haluaa kuunnella Abbaa.

Onko Helsinki vapaamielinen keidas vai ei ole? Villen mielestä Helsingissä on helppo olla homona tai lesbona ja tänne tullaan seksuaalipakolaisena muualta maasta. Mutta kouluissa, sosiaalitoimessa ja terveydenhuollossa ei ole tarpeeksi tietoa. Sateenkaariperheiden neuvolapalveluista on käyty keskustelua, ja Ylikahri pitää hyvänä ajatusta, että olisi yksi neuvola, joka olisi erikoistunut tähän kohderyhmään.

Myös transsukupuoliset kohtaavat ongelmia, kun vastaanotoilla joutuu yhä uudelleen selittämään oman tilanteensa. Erityisasemassa on koulu, jossa sukupuoliasiat näkyvät kiusaamisessa. Opettajien tulisi heti katkaista homottelut. Jos ne sallitaan, annetaan väärä viesti. Ylikahri tietää - hän on myös historianopettaja.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ylikahri vaatii, että myös symbolisesti on otettava kantaa ja tuettava. Raitiovanuissa on jo liputettu sateenkaarilipuilla. Seuraava askel olisi, että kaupunginjohtaja Jussi Pajunen avaisi Pride-tapahtuman. Apulaiskaupunginjohtaja Sauri on jo ollut suojelijana. Tukholmassa jopa kuninkaanlinnassa on sateenkaariliputus.

Ville Ylikahri nousi valtuustoon syksyn valeissa. Hän on myös kaupunginhallituksessa. Hän asuu miehensä kanssa Punavuoressa.

Ylikahrin haastattelu on Radio Helsingissä klo 13.30 (onair 88,6MHz tai 89,4 MHz, kaapelissa 104 MHz).

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!