David Berger: Paavi loi kirkostaan fundamentalistisen lahkon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5
Münchenissä hallinto-oikeus päätti vuonna 2010, että tämä kuva pride-paraatissa ei ollut lainvastainen.

Vatikaani painosti arvostetun teologinsa, David Bergerin eroamaan virastaan homoseksuaalisuuden vuoksi keväällä 2010. Ensin oli mustamaalausta ja sitten erottaminen virasta. David Berger on yrittänyt kirjoituksissaan ja haastatteluissa avata paavin olemusta. Nyt, kun paavi ilmoitti erostaan, David Berger suomii Benediktus 16. varsin suorasukaisesti queer.de -sivulla julkaistussa kommentissa. Homo teologi kirjoittaa, että homofobiasta on tullut välttämätön ehto uralle Vatikaanissa.

Benediktuksen valtakautta eli pontifikaattia varjostavat monet epäonnistumiset. Näitä ovat mm. skandaalimainen islam-puhe Regensburgissa ja Auschwitzissa lausutut tunteettomat sanat vuonna 2006, laiminlyönnit ja välttely lasten väärinkäyttöskandaalin yhteydessä, Afrikka-matkalla kondomien rinnastaminen paholaiseen 2009, juutalaisvastaisen Williamsonin ja fundamentalistisen Pius-veljeskunnan kosiskelu 2009, Vatileaks-vuodot ja Vatikaanin pankkiskandaali, 2012.

Nämä asiat tulevat jäämään kirkkohistoriaan, samoin kuin kansankirkon muuttuminen jonkinlaiseksi tiukan homofobiseksi uskonlahkoksi. Ratzinger, myöhemmin paavi Benedikt, näki aina Paholaisen puuhissaan silloin, kun oli kysymys miesten homoseksuaalisesta rakkaudesta. Vaikka hän johti maailman suurinta ”homo-organisaatiota”, hänellä oli samaan aikaan paniikinomainen kauhu homoja kohtaan.

Kukaan Benediktuksen edeltäjistä ei ole yhtä paljon ja samalla kiihkolla ja samassa laajuudessa puhunut yhtä torjuvasti miesten rakkaudesta samaan sukupuoleen ja heidän taistelustaan tasa-arvon puolesta, syrjintää vastaan. Homofobiasta tuli Vatikaanille elinehto. Jopa rohkaistiin Ugandaa toimimaan niin, että homot saisivat kuolemanrangaistuksensa.

Samaan aikaan kenestäkään muusta ei Vatikaanissa ole liikkunut yhtä paljon homohuhuja kuin Benediktuksesta. Teologi David Berger kertoo itse kuulleensa Pietarinaukiolla mielipiteen, joka jäi mieleen. Oli käynnissä paavin vaali 2005 ja saatiin kuulla vaalin lopputulos. Nuoret italialaiset huusivat: 'Viva la Checca!' (kauan eläköön kuningatar).

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ikuisesti varmaan tullaan muistamaan paavin raisu kiinnostus kaavun olkaviittaan, jonka piti olla hienonta moiresilkkiä. Hänen punaiset kenkänsä nousivat uutisotsikoihin myös Suomessa. Kaavun laahus oli pitkä, ja sen nostelemiseen tarvittiin monta nuorta efebiä. Paidan pitsitkin olivat omaa luokkaa tuhansine silitettyine vekkeineen. Se alkoi muistuttaa jo fetisismiä.

Kaikki tämä on paradoksaalista, kun Vatikaanin ympäristö on yhtaikaa homofobinen ja samalla homohenkinen.

Kannanotto ilmestyi tänään queer.de- sivulla.


5 kommenttia

Poliitikot ja muut julkkikset ovat erouutisen jälkeen lausuneet varovaisia kohteliaisuuksia samaan tyyliin kuin kuolleesta lausutaan.

Kun paavi Benedikt muuttuu erottuaan mahdollisesti takaisin Ratzingeriksi, häneltä poistuu valtionpäämiehen suoja, joka on estänyt kovin rajuja julkisia arvosteluilta. Todella mielenkiintoista kuinka arvioinnit muuttuvat maaliskuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Olisiko mahdollista jopa että hänet haastettaisiin oikeuteen tekemisistään.

Vatikaanin kulisseissa on varmasti juuri nyt käynnissä vilkas kuhina ja kampitus. Olisi mielenkiintoista saada tietoa mitä sisäpiireissä puuhataan.
Eikö se ole Benediktus? Paavien nimet ovat suomennetaan yleensä suoraan latinasta.