Helsingin Yrjönkadun uimahallin puulämmitteinen sauna suljettiin palon vuoksi

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • (päivitetty )
  • Juhani Viherlahti

Helsingin kaupungin Liikuntavirasto kertoi ranneliike.netin toimitukselle tänään, että puulämmitteisen saunan hormissa oli tosiaan ollut tulipalo viikko sitten tiistaina. Sen seurauksena hormi on vahingoittunut. Palokunta on kieltänyt saunan lämmittämisen toistaiseksi, kunnes vauriot selvitetään ja ne korjataan. Tällä hetkellä ei ole tietoa siitä, kuinka pahasti tulipalo on vahingoittanut rakenteita. Korjauksen kestosta ei voida tässä vaiheessa antaa mitään arviota. Tilannetta hankaloittaa se, että halli on jatkuvassa käytössä.

Saunan sisustus ei ilmeisesti ole vahingoittunut, koska Liikuntavirasto aikoo ottaa siellä tilapäiseen käyttöön sähkökiukaan. Sen asennusaikataulua ei vielä tiedetä.

Liikuntavirasto etsii myös nykyisen kiukaan korvaavaa vähäpäästöistä kiuasta. Lähitaloista on nimittäin tullut valituksia savuhaitoista.

Liikuntavirasto tiedottaa Yrjönkadun hallin verkkosivulla lähiaikoina tilanteesta hieman tarkemmin.

03.02.2013 09:55

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viime tiistaina Helsingin Yrjönkadun uimahallin kuuluisan puulämmitteisen saunan kiukaan hormissa sattui epävirallisten tietojen mukaan nokipalo. Palon vuoksi sauna on viranomaismääräyksellä toistaiseksi lämmityskiellossa. Henkilökunta ei tiennyt, milloin saunan käyttö voi jatkua.

Palo ei aiheuttanut ilmeisesti vahinkoja hallin sisätiloihin, koska puusaunan pesutilat olivat asiakkaiden käytössä.

Puukiuas on aiheuttanut hankaluuksia aiemminkin. Ainakin kerran syttyi tulipalo, jonka vuoksi halli tyhjennettiin uimareista pikavauhtia. Hallin naapurustosta on tullut valituksia savuhaitoista. Valtavaa kiuasta lämmitetään monta tuntia. Urheilu- ja ulkoiluvirasto on etsiskellyt korvaa kiuastyyppiä, jolla savuhaitat saataisiin minimoitua. Sellaista ei ole vielä löytynyt. Saunan käytölle myönnettiin jonkin verran jatkoaika.

Yrjönkadun hallin kaunis arkkitehtuuri ja pääkaupungin kenties paras julkinen puulämmitteinen sauna ovat kokemus sinänsä. Katso alla olevan linkin kautta Akseli Niemelän HDR-menetelmällä* ottamaa valokuvaa hallista.

Naisille ja miehille on hallivuorot eri päivinä. Yrjönkadun uimahalli on ollut vuosikymmenet esimerkiksi homomiesten suosiossa. Hallissa voi uida ilman rihmankiertämää. Marsalkka Mannerheimillä oli oma hyttinsä, nro 1. Se on puupaneelilla päällystetty pieni huone. Nykyisin huoneen seinällä on marskin kuva. Hyttiä saa vuokrata omaan käyttöön.

Upea HDR-menetelmällä kuvattu valokuva Yrjönkadun uimahallista
*) HDR-menetelmän kuvailu Wikipediassa
Yrjönkadun uimahallin viralliset sivut

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!