Venäläiset jalkapalloilijat olivat "vain ystäviä"

  • Uutinen
  • Urheilu
  • vaeltaja2006
  • 22

Aleksandr Kokorin ja Pavel Mamajev, venäläiset jalkapallotähdet, viettivät hauskan loman Miamissa, ja valokuvat twitterissä herättivät hämmennystä. Oliko kyseessä homopariskunnan coming-out? Suudeltiin ja luotiin "sellaisia" katseita. Ei. Pitkän hiljaisuuden jälkeen tiistaina jalkapallotähdet vihdoin kertoivat, mistä on kysymys. Siihen tarvittiin lehdistötilaisuus. Kokorin kertoi tunteneensa kaverinsa jo kouluajoista alkaen. Pelikentällä oltiin kilpailijoita. Tosielämässä oltiin ystäviä. "Hän on kuin veljeni".

Molemmilla jalkapalloilijoilla on tyttöystävät. Ja nämä tyttöystävät ottivat ne kohutut valokuvat.

Koko tarina ilmentää urheilun homofobiaa. Mahdollisesti erityisesti venäläistä homofobiaa.


http://ranneliike.net/teema/kahden-venalaisen-jalkapalloilijan-miamin-matka?aid=9319

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kohukuvat ovat tässä

http://www.sports.ru/tribuna/blogs/socialfootball/403100.html

22 kommenttia

Mielenkiintoista tämä tilanne Venäjällä ja verrata sitä USAhan. Näyttää olevan samanlaisen kipuilun ja keskustelun paikka Venäjällä kuin USA:ssakin.

Työkaverillani oli venäläinen/neuvostoliittolainen tausta. Kun hän tapasi isänsä taikka matkustivat pois, heillä oli tapana vaihtaa pusu vaikkapa asemalaiturilla.

Meillä on ystävä (mies), jolla on kulttuuritausta tuolta itänaapurista. Aina kun tapaamme, pusu molemmille poskille ja lopuksi suoraan suulle.

On vain hyvä yleiseltä kannalta, että Venäjällä jouduttiin julkisuudessa tuota kuvasarjaa katselemaan, pohtimaan omia ennakkoluuloja ja siitä keskustelemaan. Noille urheilijoille tilanne on saattanut muodostua varsin kiusalliseksi. Ulostulo asian kanssa lehdistötilaisuus pitämällä ja kertomalla tapahtumien todellinen luonne, oli hyvinkin paikallaan.
No hyvä että asia kääntyi näin. Olisihan se ollut kamalaa jos olisi ollut toisin!