Venäläiset jalkapalloilijat olivat "vain ystäviä" (juttukommentit)

Mielenkiintoista tämä tilanne Venäjällä ja verrata sitä USAhan. Näyttää olevan samanlaisen kipuilun ja keskustelun paikka Venäjällä kuin USA:ssakin.

Työkaverillani oli venäläinen/neuvostoliittolainen tausta. Kun hän tapasi isänsä taikka matkustivat pois, heillä oli tapana vaihtaa pusu vaikkapa asemalaiturilla.

Meillä on ystävä (mies), jolla on kulttuuritausta tuolta itänaapurista. Aina kun tapaamme, pusu molemmille poskille ja lopuksi suoraan suulle.

On vain hyvä yleiseltä kannalta, että Venäjällä jouduttiin julkisuudessa tuota kuvasarjaa katselemaan, pohtimaan omia ennakkoluuloja ja siitä keskustelemaan. Noille urheilijoille tilanne on saattanut muodostua varsin kiusalliseksi. Ulostulo asian kanssa lehdistötilaisuus pitämällä ja kertomalla tapahtumien todellinen luonne, oli hyvinkin paikallaan.
No hyvä että asia kääntyi näin. Olisihan se ollut kamalaa jos olisi ollut toisin!
Mitäs veikkaatte, kumpi on suurempi prosenttiosuus?
A) Niitten osuus hlbt-väestä jotka liki toivoivat että jätkät olisivat homoja.
B) Niitten osuus venäläisistä, jotka "pelkäsivät" että jätkät olisivat homoja

:D
Eihän kukaan aitohomo, jolla on silmät päässä ja gaydar edes hiukankin käynnissä, nähnyt noita miehiä homoina. ;-)
  • 5 / 22
  • puppeliassi
  • 16.1.2013 22:46
jollen tietäisi venäläisiksi niin aika homolta noi kuvat näyttää heh

kesätöissä kaupungilla oli yksi venäläinen kova tekee hommia ja osasi kohtuullisesti suomea, mutta olisin varmaan ihmetellyt jos olisi lähennelly heh en ollut silloin nuorempana tietoinen venäläisten kulttuurista. onhan kuva breznesista ja jostakin toisesta pussaamassa heh yhdysvalloihin se sopi kun siellä oli propagandaa homo=kommunisti

edit mun gaydar on aika alpha vaiheessa kuten sosiaalisuus-sensorini http://www.youtube.com/watch?v=vLpl_16iCv0 ja datalla puuttuu sosiaalisuusensori kokonaan heh

Kommenttia muokattu: 16.01.2013 klo 22:49
  • 6 / 22
  • Riquman1990
  • 16.1.2013 23:23
Oliks toi jollekin yllätys, et ne on vaan kavereita?

Tais olla aikamoinen pettymys homoliikkeelle, et ne ei ollukaan homoi?
  • 7 / 22
  • Havainnoija
  • 16.1.2013 23:59
Lueskelin eilen saksalaislehdestä Aleksanterin ja Pavelin selityksiä ja melko erikoisia olivat. Kukaan meistä ei tietenkään tiedä suhteen todellista laatua, mutta olipa kuinka tahansa, niin pääasia että heillä on toisensa.
Olisi kiva saada tähän linkki venäläiseen uutiseen. Venäläisessä homofobisessa kulttuurissa tosiaan ei ole yllätys, että pelaajat eivät voi olla homoja. Ja kun on kyse lahjakkaista pelaajista "kootut selitykset" varmasti menevät helposti läpi,vaikka venäläiset kommentoijat ovatkin urheilusivuilla pääsääntöisesti pitäneet lomakuvia "homoina". Olen vasta aloittanut jokin aika sitten Venäjän kielen opiskelun ja kulttuuriin tutustumisen, mutta ymmärtäisin käytännön siellä näin: Pieni pusuttelu kavereiden kanssa on OK, kunhan kukaan ei ole oikeasti homo, eikä varsinkaan tällaista näytetä julkisesti. Tavallaanhan suomalaisen heteromiehen arki on usein vielä ankeampaa eli koska naapurin setä tai täti voi oikeasti olla homo, niin pienikin pusu kaverin kanssa - jollei sitten satu humalassa saunaillassa - voi kaataa koko miehisyyden.

Kokorin vaikuttaa netistä löytyvien kuvien (mukaan lukien herran Twitterit https://twitter.com/kokorink9 ja siihen liittyvät kuvasivut, linkki kommentin lopussa) perusteella hyvin länsityyliseltä fruittarilta tai Venäjän Beckhamilta. Netistä löytyi esimerkiksi video, jossa hän poseerasi liikennepoliisina leikkimielisessä tempauksessa, mutta myös muotikuvia, jossa käytti fruittarityylin vaatteita.

Kokorinista löytyy helposti myös lämminhenkisiä kuvia tuuletuksista jalkapallokentällä tekemällä vaikka googlen kuvahaun hänen nimellään. Joistain pelikuvista voi nähdä jopa samaa seksuaalista avoimuutta tai "homososiaalista lämpöä" kuin Flordidan matkakuvissa. Seuraavan linkin kuvaa oli esimerkiksi kommentoitu homoeroottisella jalkapallofoorumilla:

http://www1.pictures.zimbio.com/gi/Christian%20Noboa%20Aleksandr%20Kokorin%20FC%20Spartak%20-1sMnsG24cnl.jpg

Jos haluaa katsoa Venäjän tilannetta optimististen silmälasien läpi, niin ainakin jos Kokorinia ja kumppaneita on uskominen, pääkaupungissa Moskovassa on varttumassa nuori sukupuoli - joka ei nyt ehkä uskalla tunnustautua homoiksi tai biseksuaaleiksi - mutta osaa elää omaa maskuliinisuuttaa hieman aikaisempaa kevyemmin.

Homopropagandalakienkaan säätämistä ei tarvitse välttämättä nähdä kokonaan negatiivisena merkkinä Venäjän tilanteesta, vaan parmminkin positiivisena viestinä siitä, että yhteiskunnassa kytee aika laaja muutostendenssi suvaitsevampaan suuntaan, jota vanhoillisesti ajattelevat nyt yrittävät tukahduttaa. Samoinhan kävi Iso-Britanniassa Thatchetrin aikaan, jonka jälkeen sitten asenteet sateenkaariasioissa ovat lieventyneet ja myös lainsäädäntö perässä. Samoin Suomessa säädettiin ns. kehotuskielto, kun homoseksuaalisuus muuten poistettiin rangaistavien tekojen listalta.

Milloinkahan saame Kokorinin ja Mamaevin pelaajakavereineen ja tyttöystävineen - joita ei kuvata - lomalle Suomeen. Suomalaisella matkailun edistämisellä ja vaikkapa Helsingin homobaareilla olisi vaikkapa Pietarin alueella valtavasti potentiaalista asiakaskuntaa, vaikka luonnollisesti ei viime aikainen kehitys esimerkiksi Pietarin omia homobaareja ole poistanut taikka myöskään hävittänyt kauppakeskukseksi muuttuneessa GUM -tavaratalossa toisia kundeja "sillä silmällä" katselevia nuoria moskovalaiskundeja, joilla on tyttöystävät.

Niin ja Kokorinin kuvia sisältävältä Twitter sivustolta se kello, joka sopisi myös söpölle kantajalle vaikkapa DTM:ään:

https://twitter.com/i/#!/kokorink9/media/slideshow?url=pic.twitter.com%2FeUkeLAjL
Joidenkin heteromiesten seksuaalinen identiteetti tuntuu olevan joskus hyvin heikoissa kantimissa. Kerron tuoreen esimerkin.

Olin mukana puolimuodollisessa tilaisuudessa ryhmässä, jossa useiden miesten lisäksi oli vain yksi nainen. Tuon tilaisuuden luonteesta johtuen en halunnut tulla automaattisesti luokitelluksi heteroksi. Tulin siis ryhmälle ulos kaapista parisuhteessa elävänä homomiehenä. Ilmoitukseni ei aiheuttanut näkyvää tai kuuluvaa reaktiota ryhmän suunnalta.

Ei mennyt kuin "muutama nanosekunti" kun jotkut ryhmän miehistä alkoivat avoimen ja mielestäni tilaisuuden luonteeseen kuulumattoman, asiattoman flirtin ryhmän ainoaa naista kohtaan. Olisi ollut herkullinen, ellei jopa nautittava tilaisuus nostaa tuollainen käytös tikun nokkaan tarkasteltavaksi. Minua ei kuitenkaan olisi sellaisesta mitenkään ymmärretty. "Kyllähän aikuinen, NORMAALIT vietit omaava mies voi lähettää naisen suuntaan kohteliaan huomionosoituksen." Tuollainen tarkastelu ei olisi muutenkaan kuulunut tilaisuuden luonteeseen, joten pidin suuni supussa ja ajattelin vain hiljaa mielessäni, että voi ressukoita. Noinko heikoilla joillakin se oma heterous todellisuudessa onkin.
Homojen identiteetti tuntuu olevan aika heikoilla kantimilla, kun pitää vääntää itänaapurin heterofutaajistakin homoi.

Kateutta kenties?

Kommenttia muokattu: 17.01.2013 klo 09:34
Kuten jo tämän tapaukseen tultua esiin totesin, ei ole itsestään selvää, että mistään varsinaisesta homoeroottisuudesta ei ole kyse. Terveellä (hetero)seksuaalisuudella varustetun miehen ei mielestäni tarvitse karttaa toisen miehen kosketusta tai alastonta läheisyyttä.

Asiasta syntynyt keskustelu kyllä kertoo venäläisestä ilmapiiristä sateenkaariasioiden suhteen. Kuten tuossa aikaisemmassa kommentissa todettiin, voi asiaa tarkastella myönteisestikin; homokeskustelua sentään käydään, eikä asiaa lakaista enää tyystin maton alle.

Riqun viimeisessä kommentissa ei kyllä ollut päätä eikä häntää. Kyllä se on ollut laaja homokammoinen yleisö, joka kaksikon edesottamuksista alkuaan pillastui ja homoleimaa mätkivät. Jotkut homot varmaan toki mielellään näkisivät salskeat futaajat homoina. Eikä se väärin ole. Ja mitäköhän Riqu mahtaa tarkoittaa tällä kertaa "homoliikkeellä" aiemassa viestissään?
Joo, tyttöystävät kuvasivat... - etenkin kun suurin osa kuvista on otettu itse käsivarren mitan päästä...
Itse asiassa tässä koko kohussa ei ollu päätä eikä häntää. Ranneliikkeenkin piti oikein lähtee mukaan tähän homohypetykseen, vaikka kyse mitä ilmeisimmin oli pelkästä läpästä.

Homot tais kuitenkin salaa olla pettyneitä, kun ei tullu lisää Anton Hyseneitä?
Syntynyt keskustelu (tai kohu) liittyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin, joten sitä kautta aihe on ranneliike.netin aihepiiriin kuuluva.

Ja mixei heteropojatkin saisi pitää joskus hauskaa keskenään? Kysyn vaan.
Saa saa. Mähän sanoin, et ne kuvat oli pelkkä läppä. Aika monet heterot tekee tollasta.
Miestenvälinen kiintymyksen osoitus ei välttämättä kerro mitään muuta kuin hyvästä itsetunnosta ja siitä, että on sinut oman seksuaalisuutensa kanssa. Tulkinnat miestenvälisistä hellyydenosoituksista kertovat enemmän.

Brezhnev / Honecker pusu oli kiihkeämpi, sai rautaesiriputkin värisemään jännityksestä.

http://deutschemark.tumblr.com/image/36062148918
itse en pidä siitä että heteromiehet keskenään vetää kunnon kielareita, muutenkin ainakin mulla vaikeuksia tunnistaa homppeleita, paitsi näitä neitejä(yök) heh

homot olkoon keskenään ja heterot... no ei kai heitä voi sen takia heittää vankilaankaan? vitsi
no itse en tunnista heteronoloista homppelia joka on kaapissa mitenkään. asperger varmaan vaikuttaa varmaan siihenkin.
Noh, puppelianssi, ne "neidit" ei monestikaan ole homoja, vaan bissejä tms. Ne on niitä kampaaja-muka-homoja, jotka sekstailee Tuksun kanssa. Eli näitä juttuja, joissa bissukoista uutisoidaan muka homoina http://www.seiska.fi/viihdeuutiset/_a505117/johanna+tukiainen+ihastui+juhaan+kielisuudelmia+koko+ajan/
Homo sanoo tosta että (yöäk) http://johannatukiainen.seiska.fi/wp-content/uploads/2013/01/JOHANNA_JUHA.jpg

Kommenttia muokattu: 20.01.2013 klo 01:21
Tuolla Venäjällä tosiaan, etenkin nykyään, miestenväliset tunteenosoitukset on vähän arka asia ... kuten Suomessakin vielä monessa paikassa.

Mutta, koko tämän vuosituhannen alun hlbt-maailmassa suosiota saavuttaneeseen (argentiinalaisen) tango-harrastukseen on Suomessa suhtauduttu hlbt-piireissä varsin kylmäkiskoisesti, vaikka sekä Skandinavian maissa että Pietarissakin queer-tango on saavuttanut suosiota jo monta vuotta. http://www.youtube.com/watch?v=AtVf3QCrD00 Festareita on ollut monta jo http://www.queertango.net/

Pietarissakin on järjestetty tango-kursseja ja tango-iltoja jo monta vuotta Malevich -klubilla (Moskovsky Prospekt 109/3, metro Moskovskiye Vorota; klubi auki ke 18-23, to-su 18-06)
venäjänkieliset klubin sivut http://www.malevich-club.ru/
tässä automaattisesti englanniksi http://translate.google.com/translate?sl=ru&tl=en&js=n&prev=_t&hl=fi&ie=UTF-8&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.malevich-club.ru%2F

Kursseja tuolla on ollut jo ainakin 2008:sta lähtien, esmes https://www.facebook.com/media/set/?set=a.428453018586.224539.31845438586
Tässäkin 2009 venäläiset: http://www.youtube.com/watch?v=03Gs3pJuiN4

Oishan tämä täälläkin miehisen koskettavan hyvä harrastus, Manskun DTM:ssäkin alkuiltoina - paritansseista tangohan sopii erityisen hyvin miesparina tai naisparina tanssittavaksi:
http://www.youtube.com/watch?v=dYBAQcCuN7E http://www.youtube.com/watch?v=-pePeK4BIo8
jätkät vetää aika hyvin: http://www.youtube.com/watch?v=CZJqEl2V5yU

tango-musastahan löytyy myös elektro-tangoa (mm. Gotan Projectilta)
http://www.youtube.com/watch?v=3qsCM-2N-v8 http://www.youtube.com/watch?v=FFzk_MX1DCo

eikä paha tämäkään http://www.youtube.com/watch?v=-vQ0Dd3eYZg

tangoa voi tanssia slovari-tyyllinkin http://www.youtube.com/watch?v=_3G56xAgn30

Ja tietty, artistisempaakin http://www.youtube.com/watch?v=JFhG0r-gsxQ

Hmmm, HOT:lla on taitanut jotain tanssikursseja jo olla, mutta tangoa siellä ei kait erityisemmin ole opetettu. Ehkä kursseja voisi järjestää lisääkin ... tangon tanssiminenhan on aika lailla flow-ilmaisua http://www.youtube.com/watch?v=PXD7T8-_ndM

Ja samaa kyytiä vois ottaa queer-lindyhoppiakin, joka myös sopii erinomaisesti miesparina tai naisparina tanssittavaksi http://www.youtube.com/watch?v=uFLaQXcsvys

Kommenttia muokattu: 20.01.2013 klo 02:46