Ollaanko homoja kohtaan suopeita?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

Vastaus: Ei olla. Ulkomaisten tutkimustulosten mukaan monissa tilanteissa homoihin suhtaudutaan hyvin kielteisesti. Tänään kerrotaan, että neljännes (25%) saksalaisista jalkapallofaneista suhtautuu kielteisesti mahdollisiin homo-jalkapallonpelaajiin. Kielteisesti suhtautuvia on vielä enemmän Itävallassa (32%) ja Sveitsissä (38%). Tällaisen tuloksen on saanut Sozioland, Online-Mielipideportaali (Respondi AG).

Tutkimuksessa paljastui myös, että vanha ennakkoluulo homoista viettelijöinä elää vahvasti. 17% oli sitä mieltä, että homot ovat huono esikuva jälkikasvulle. Ja Itävalta pani paremmaksi, 28% ja suurinta on tällainen homofobia Sveitsissä 30%.

Ennakkoluulot ovat vahvimpia nuorten keskuudessa. Saksassa alle 18-vuotiasta 24% pitää homoa huonona esikuvana, 40-49-vuotiaista vain 11%. Ykkös-budensliigassa homofobisimpia ollaan Hoffenheimin ja Bayern Münchenin katsomoissa. Homoystävällisimpiä ovat Verder Bremenin ja Borussia Mönchengladbachin kannattajat.

Kyselyyn osallistui 31 000 ihmisitä. Kyselyn varsinainen tarkoitus oli kartoittaa joukkueiden sympaattisuutta ja peliin liittyviä asioita, mutta joukkoon oli upotettu homo-aiheisia kysymyksiä.

http://www.sozioland.de/7288_bundesliga0809.php?SES=32e21b4ab1aae5b2e599fe98f2aa597e

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Englannissa on myös tutkittu asenteita homoja kohtaan. Tutkimus tehtiin British Psychological Society’n työnpsykologian osastossa. Siinä tutkittiin 60 vapaaehtoista. Heillä oli homoja ja lesboja kohtaan enemmän kielteisiä asenteita kuin esim. erirotuisiin. Homofobia on siis vahvempaa kuin rasismi, sanotaan tutkimusta käsittelevissä uutisissa.

Testeillä yritettiin selvittää asenteita, joita nämä ihmiset eivät välttämättä itse edes huomaa. Siihen käytettiin erilaisia tietokonepohjaisia testejä. 7% koehenkilöistä oli hyvin homovastaisia, 3% lesbovastaisia. Jonkin verran kielteisiä asenteita oli 35%:lla homoja kohtaan, 41%:lla lesboja kohtaan. Etnisiin vähemmistöihin ei suhtauduttu läheskään yhtä suvaitsemattomasti.

(pinknews)

Nämä tutkimukset kertovat tylyä kieltään.
Pitkä taival on vielä edessä, ennen kuin homo tai lesbo voi sanoa: Olen tasa-arvoinen.

Varmaan samaa pohjalla elävää suvaitsemattomuutta ja torjuntaa kuvaa myös se, miten Mikkosten perheessä sunnuntai-iltana keskusteltiin kahden äidin tai kahden isän perheistä. Rva Mikkosen mielestä isän ja äidin (hetero)perhe on aina parempi kuin kahden samaa sukupuolta olevan vanhemman perhe. "Kyllähän sen jokainen ymmärtää tutkimattakin".


Kuva
http://www.queer.de/publisher/pics/FussballKindb250.jpg

5 kommenttia

Muutama päivä sitten luokkatoverini piti esitelmän mm. seksuaalivähemmistöistä. Itse en halunnut aihetta ottaa käsiteltäväkseni, vaikka sitä ehdotettiin (avoimesti queer kun olen) koska pelkäsin paasausefektiä omalta puoleltani :)

Periaatteessa esitelmän faktat olivat kohdallaan, mutta jokin esitelmässä ja varsinkin sen jälkeisessä keskustelussa jäi häiritsemään. Monet ikäiseni nuoret tuntuvat olevan melko tietämättömiä s-vähemmistöjen asemasta. Luullaan, että asiat ovat oikeastaan todella hyvin ja tasa-arvo on lähes täydellistä, ja käsitys on varmaan tarttunut mieliin amerikkalaisista ym. tv-sarjoista joissa homoilla ei usein vaikuta olevan sen suurempia ongelmia kuin "normaalit" parisuhdeongelmat. Kukaan ei tuntunut olevan tietoinen adoptiolaeista, ja parisuhteen rekisteröinnistäkin puhuttiin tyyliin "miksei kelpaa". Arveltiin, että homous on "lisääntynyt" viime vuosina, koska homous on "muotia". Niinpä niin...

Hyvänä puolena voin sanoa, että useimmat nuoret (ryhmässämme) todella tuntuvat elävän ilman suurempia ennakkoluuloja. Periaatteessa kyllä, ainakin nuoret ovat aika suopeita.
mapleapple kirjoitti: " Luullaan, että asiat ovat oikeastaan todella hyvin ja tasa-arvo on lähes täydellistä, ja käsitys on varmaan tarttunut mieliin amerikkalaisista ym. tv-sarjoista joissa homoilla ei usein vaikuta olevan sen suurempia ongelmia kuin "normaalit" parisuhdeongelmat"

Namusetalainen ongelmien maton alle lakaisu on lyönyt itsensä hyvin läpi. Se vapauttaa heterot mukavasti syyllisyydentunteista.

Nuoret ovat siis Vaeltajan tutkimusten mukaan suvaitsemattomampia kuin vanhemmat. Näin itsekin arvelen. Myös siis tiedon lisääntyminen ja ulostulot eivät ole johtaneet suvaitsevaisuuden kasvuun.