Helsinki Pride saa mainostoimiston!

  • Uutinen
  • Pride
  • Mika
  • 7

Uusin Markkinointi & Mainonta –lehti (06/09) kertoo helsinkiläisen mainosmaailman pyyteettömästä toiminnasta Helsinki Priden suosion kasvattamiseksi. Tässä lyhennetty versio:

***

Setan järjestämä kesäkuinen Helsinki Pride –tapahtuma saa tänä vuonna yllättävää tukea, kun mainostoimisto Euro RSCG lähtee tekemään tapahtuman markkinointia hyväntekeväisyytenä.
- Olimme ihan wuppii, kun kuulimme tästä. Mieletön onnenpotku. Aiemmin tapahtuman mainonta on tehty oppilastyönä, kertoo Helsingin seudun Setan Pride-koordinaattori Essi Vauras.
- Teemme vuosittain pari pro bono –työtä, joista viimeksi WWF:n kampanja toi kansainvälisiäkin palkintoja. Tässä meillä on mahdollisuus osoittaa luovuuttamme ja tuoda näkyvyyttä hyvälle asialle. Pride on ollut Suomessa kansainvälisesti verrattuna naurettavan pieni tapahtuma, sanoo Euro RSCG:n digitaalisten ja asiakassuhdeviestinnän palveluiden johtaja Tuomas Manninen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kampanjan teemaksi on tänä vuonna nostettu matka homo-Suomeen. Lähtökohtana on kysymys: millaista on olla hlbti-ihminen nyky-Suomessa… Maaliskuun lopulla alkavassa kampanjoinnissa teema näkyy muun muassa ohjelmavihkosena sekä nettisivuina, jotka ovat ”matkaoppaita homo-Suomeen”. Verkko on kampanjassa keskeisessä roolissa.
- Sinne tulee Suomi-oppaan lisäksi esimerkiksi Jani Toivolan ja Rosa Meriläisen blogit sekä muuta vuorovaikutteista sisältöä, kertoo Manninen.

Vauraksen mukaan seksuaalisia vähemmistöjä on … noin viisi prosenttia suomalaisista. Joukossa on paljon hyvin toimeentulevia ja kulutushenkisiä sinkkuja ja dinkkuja, mutta silti Pride-tapahtuman sponsorointi on ollut pitkälti juuri tätä yhteisöä palvelevien yritysten varassa.
- Harva yritys tajuaa tällaisen hyväntekeväisyyden ja toisaalta ”pinkin rahan” merkityksen. Asenteet ovat kuitenkin vastaanottavaisia. Joka vuosi on tullut mukaan jokin isompi mainstream-yritys, viime vuonna Sokos Hotel Presidentti. Tänä vuonna tyypillinen vastaus on ollut, että tässä maailmantilanteessa emme voi lähteä mukaan.

7 kommenttia

Mika kirjoitti: "Tässä meillä on mahdollisuus osoittaa luovuuttamme ja tuoda näkyvyyttä hyvälle asialle. Pride on ollut Suomessa kansainvälisesti verrattuna naurettavan pieni tapahtuma, sanoo Euro RSCG:n digitaalisten ja asiakassuhdeviestinnän palveluiden johtaja Tuomas Manninen."

Niin on, vaikka se ei kyllä naurata yhtään. Jokin Jeesus-marssi vappuna (!) mobilisoi yhtä paljon ihmisiä liikkeelle kuin Pride-kulkue. Se johtuu ilman muuta siitä, että jenkkikristillisissä liikkeissä oman erinomaisuuden toitottaminen näkyvästi ja julkisesti on osa kristillistä tehtävää (pakkomiellettä), kun taas Suomalaisessa yhteiskunnassa muuten se on ollut paheksuttavaa.

Me emme ole länsimaa, siksi emme voi toimia länsimaiden tavoin. Pitää löytää suomalainen tapa toimia. Oma, pieni ja kodikas Pride on ollut sellainen tähän asti, mutta jotain kovempaa toimintaa tarvittaisiin, ettei Pridestä tulisi latteus.
Myönteistä, että pride-asiaa lähdetään edistämään ammattimaisesti.