Helsinki Pride saa mainostoimiston! (juttukommentit)

 • 1 / 7
 • Pora-liike
 • 25.2.2009 9:18
Mika kirjoitti: "Tässä meillä on mahdollisuus osoittaa luovuuttamme ja tuoda näkyvyyttä hyvälle asialle. Pride on ollut Suomessa kansainvälisesti verrattuna naurettavan pieni tapahtuma, sanoo Euro RSCG:n digitaalisten ja asiakassuhdeviestinnän palveluiden johtaja Tuomas Manninen."

Niin on, vaikka se ei kyllä naurata yhtään. Jokin Jeesus-marssi vappuna (!) mobilisoi yhtä paljon ihmisiä liikkeelle kuin Pride-kulkue. Se johtuu ilman muuta siitä, että jenkkikristillisissä liikkeissä oman erinomaisuuden toitottaminen näkyvästi ja julkisesti on osa kristillistä tehtävää (pakkomiellettä), kun taas Suomalaisessa yhteiskunnassa muuten se on ollut paheksuttavaa.

Me emme ole länsimaa, siksi emme voi toimia länsimaiden tavoin. Pitää löytää suomalainen tapa toimia. Oma, pieni ja kodikas Pride on ollut sellainen tähän asti, mutta jotain kovempaa toimintaa tarvittaisiin, ettei Pridestä tulisi latteus.
Myönteistä, että pride-asiaa lähdetään edistämään ammattimaisesti.
 • 3 / 7
 • Krister
 • 25.2.2009 15:08
Itse kaipaisin Prideilta vähän kovempaa otetta politiikkaan. Tietysti on kiva bilettää omalla purukalla tai järjestää perhebrunnsseja, mutta Pride on nähdäkseni hyvä tilaisuus sanoa suoraan mitä, ainakin osa, suomalaisesta hlbti.. väestä ajattelee viranomaisten vitkuttelusta tai kirkkojen tekopyhästä jeesustelusta. Ja tällä en tarkoita vain infantiilia vaatimusta pisuaarien lisäämisestä.

Ymmärrän kaupallisuuden tiettyyn rajaan asti: iso tapahtuma vaatii paljon työtä eikä se onnistu pelkällä talkoohengellä. Riskinä on kuitenkin, että ei uskalleta ottaa kantaa jottei loukattaisi mainostajia, ja monesti myös talkoolaiset kaikkoavat, koska kokevat, että kaikki hoidetaan rahalla ja palkatun henkilöstön voimilla.

Ei hyvän Priden myöskään tarvitse olla trendikkäillä mainoksilla kuorrutettu. Pienelläkin vapaaehtoisporukalla voi järjestää hyvät juhlat ja saada myös oman paikkakunnan päättäjien huomiota. Tässä ketjussa on puhuttu Helsinki Pridesta, jonka järjestää Helsingin seudun SETA. Kenelläkään ei kuitenkaan ole yksinoikeutta konseptiin tai nimeen: toimia voi niin Kökarilla kuin Sodankylässä. Jos vaatimukset hyvälle Pridelle asetetaan liian korkealle, käy niin kuin Virossa: ei järjestetä mitään.
 • 4 / 7
 • Pora-liike
 • 25.2.2009 17:10
Krister kirjoitti: "Tässä ketjussa on puhuttu Helsinki Pridesta, jonka järjestää Helsingin seudun SETA. Kenelläkään ei kuitenkaan ole yksinoikeutta konseptiin tai nimeen: toimia voi niin Kökarilla kuin Sodankylässä."

Niin, tai Helsingissä, mustapinkkinä blokkina.
Viime vuonna olin Priden ulkopuolella kaksi kertaa demottamassa sateenkaarilipun kanssa. Pridessä minulla taas oli anarkistilippu. Ei ole mitään mieltä tungeksia jonain lammaslaumana johonkin puistonurmikolle Helsingissä aikana, jolloin kantaväestö on paennut jonnekin landepaukkulaan ja kaduilla on lähinnä turisteja. Miksi toistaa tautologiana samaa sateenkaariteemaa kulkueen alusta loppuun. Se vain lisää heteroiden uskoa siihen, että kaikki meikäläiset ovat samanlaisia.

Minusta laumakäytös on tosi kristillistä, Raamatun kuvitteellinen hahmo Jeesus puhuukin kristityistä lampaina. Ennen kaikkea lauma on niin kuin sotilasparaati Neukkulassa, voiman ja mahdin osoitus, kun taas kuvitteellinen Jeesuskin itse tykkäsi mennä yksi vihollistensa keskelle.
 • 5 / 7
 • Maurice
 • 25.2.2009 21:58
Ja jälleen "suuri enemmistö"nettikirjoittajat saivat keskustelun kääntymään negatiiviseksi.
Mutta haluan sanoa kaikille TERVETULOA joukoon mukaan järjestään Helsinki Prideä!
ja voin vakuuttaa että käsitykset muttuvat Priden järjestämisestä.
Muistakaa myös että Pride oli suomessa olevien Setojen järjestettävissä
ja niin tapahtuikin mutta kuinkas kävikään...vain muutama aluetoimisto uskalisi ottaa riskin..
kiitos heille , ei paikallisilla 2-4 hengen osastoilla ole resuseja viikon mittaisen Priden järjestämiseen
Se että jokin paikallis ravintola järjestää Priden vaikka viikon mittaisen on sitten eri asia (pride sanaa ei voi rekistöröidä)
Viron tilannetta ei tässä yhteydessä kanata speguloida jos ei ole oikeasti siitä tietoinen,(siis muusta kuin mitä on "lukenut"netistä)
Haluan myös tuoda esiin "leveilemättä" että olen ollut järjestämässä Pridea Latviassa.Virossa,Ruotsissa.Tanskassa,ja USAssa (WolsonSreat),
Suomessa Tre ja nyttemmin avaustanut Hki setaa Hki Prideä -08 ja 09
Teen itse vapaaehtoistyötä aidosti,pyytettömästi ja myönnän että koville ottaa lukea jatkuva "narinaa" ja jopa haukkumista kun kaikki ei ole ja
mene niin kuin kirjoittaja tai kirjoittajat haluavat (kaikkia kun ei voi tyydyttää vaikka kuinka haluaisi)
vaikka vapaaehtois työ on menetetty kansallisvara,toivotan kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan toimintaan
omaksi iloksi ja muiden "vitutukseksi".
Lopuksi kerron myös väärinkäsitysten välttämiseksi että HkiPriden avustava mainostoimisto suunnitelee
visuaallisen ilmeen mainoksii , nettiin sekä logon-09 ei muuta mutta tämä on meille korvaamaton etu.KIITOS heille.
Pride viikon sisällön,tapahtumat,varainkeruun,ym,ym,ym suunnitelee edelleen joukko vapaaehtois/palkatonta uurastajaa (noin 20 hlöä)
heille siis vielä suurempi KUMARRUS.
 • 6 / 7
 • vaeltaja2006
 • 25.2.2009 22:28
Maurice, täällä ranneliikkeessä kirjoitetaan pride-tapahtumien puolesta enemmän kuin missään muualla suomenkielllä. Täällä hehkutetaan pridejen puolesta, mutta siihen kuuluu, että tapahtumia saa myös arvostella. Tiedän mm., että poraliike on ahkerampi pride-marssija kuin meistä juuri kukaan muu.

Kyllä arvostamme vapaaehtoistyötä.
 • 7 / 7
 • Krister
 • 25.2.2009 23:33
Jos Helsinki Prideen osallistuu muutama tuhat ihmistä, se kertoo siitä on jossain on onnistuttu. Eikö nyt ole kuitenkin aika oikea hetki käydä keskustelua aiheesta ja eikö tämä foorum ole siihen aika hyvä paikka. Minä ainakin toivotan kaikki puheenvuorot tervetulleiksi: vaikka ei olisi ikinä yhteenkään Prideen osallistunut eikä tekisi itse mitään vapaaehtoistyötä. Osallistujat ja mahdolliset tulevat osallistujat voisi mieltää vaikka asiakkaina, joita kannattaa kuunnella. Vai millä tavoin pitää ensin lunastaa oikeius mielipiteidensä esittämiseen.

PS. Käsitykseni Talinnan tilanteesta perustuvat keskusteluihin kahden vuoden takaisten Pridin järjestäjien kanssa. He valittivat, että toiminnassa oli liian vähän väkeä mukana, ja kun muutamat aktivistit muuttivat muualle, homma nuukahti. Osittain siksi, että kuviteltiin Pridien välttämättä olevan isoja markkinahenkisiä tapahtumia eikä muunlaisia kannata yrittää järjestää. Helsingissä on resursseja isoon tapahtumaan ja hyvä niin, ja tietysti nostan hattua mainostoimiston pro bono työlle.