Sateenkaariperheen tytär Tampereen valtuuston johtoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 32
Sanna Marin (kuva: http://www.sannamarin.net)

Tampereen kaupunginvaltuuston johtoon on nousemassa kaupunginvaltuutettu Sanna Marin (SDP). Hän kertoo nettisivuillaan kasvaneensa äitinsä ja tämän naisystävän vanhemmoimassa sateenkaariperheessä. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Valtuuston puheenjohtajan paikka Tampereella on varattu SDP:lle. SDP:n Tampereen kunnallisjärjestön edustajisto nimesi keskiviikkona yksimielisesti ensimmäistä valtuustokauttaan aloittelevan Marinin ehdokkaakseen valtuuston johtoon seuraavaksi nelivuotiskaudeksi. Asia käsitellään vielä puolueen valtuustoryhmässä torstaina. Valinta ratkeaa lopullisesti runsaan viikon päästä, kun uuden valtuuston kokoontuessa ensimmäistä kertaa.

Marin kertoo verkkosivuillaan olevansa 27-vuotias opiskelija, ihmisoikeusaktivisti ja kuntapoliitikko Pirkanmaalta. Hän ottaneensa ensimmäiset askeleensa yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa jo alaikäisenä. Aktiivisemmin hän on ollut politiikassa mukana kuuden vuoden ajan. Hänellä on ollut Sosiaalidemokraattisissa nuorissa ja varsinaisessa puolueessa lukuisia luottamustehtäviä. Tampereella hän on toiminut kunnanhallituksessa ja varavaltuutettuna. Marin kertoo verkkosivuillaan perhetaustansa vaikuttavan voimakkaasti hänen henkilöönsä ja aatemaailmaansa:

- Olen sateenkaariperheen lapsi. Tätä tosiasiaa on vaikea irrottaa omasta persoonastani ja aatteellisista lähtökohdistani. Minulle tasa-arvo tai ihmisten yhdenvertaisuus eivät ikinä ole olleet mielipidekysymyksiä vaan moraalikäsitykseni perusta. Politiikkaan lähdin mukaan, koska haluan vaikuttaa siihen miten yhteiskunta näkee kansalaisensa ja heidän oikeutensa.

Marin kertoo verkkosivuillaan asuvansa poikaystävänsä kanssa Tampereella, Kalevan kaupunginosassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Marin on Ilta-Sanomien mukaan pitänyt esillä sosiaalisessa mediassa ja lehtikirjoittelussa tasa-arvoista avioliittolakia ja translain muuttamistarvetta.


Aamulehden tekemä haastattelu

www.sannamarin.net
Yle: Nuorennusleikkaus nostaa Sanna Marinin valtuuston johtoon
Ilta-Sanomat: Sateenkaariperheen tytär valtuuston johtoon Tampereella

32 kommenttia

  • 1 / 32
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 10.1.2013, 14.07
Tämä veto tietänee ennennäkemätöntä laskua Pirkanmaan demareille - ja pitkässä juoksussa valtakunnallisestikin, sillä punavihreä maailmanhalauslinja on varsinkin sdp:n nuorisokaartissa erittäin vahvasti edustettu. Pako demareista persuihin luultavasti kiihtyy entisestään, sillä homo- ja transkekkuloinnilla ei puhutella demarien syviä rivejä, jotka pohjimmiltaan koostuvat ns. rasvanahkaduunareista. On siinä metallimies ja siivooja ihmeissään, kun joskus duunarien puolueenakin tunnettu puolue mittelöi esim. vihreiden ja vasemmistoliiton kanssa siitä, kuka on aidosti homomyönteisin ja rasisminvastaisin.
  • 2 / 32
  • hankalaihminen
  • 10.1.2013, 15.50
Minä tunnen paljon demareita (itse olen pahamaineinen vasemmistovihreä), kaikki he pitävät yhdenvertaisuuskysymyksiä tärkeinä. Ja metallimies tai siivooja voi myös kuulua seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön, itselläni on pitkä työkokemus jälkimmäisestä.

Toivon kaikkea hyvää Marinille. Hyvä että hän pitää näitä(kin) asioita esillä ja puhuu avoimesti taustastaan.