Mario Monti tukee homoavioliittoja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Italian virkaa tekevä pääministeri Mario Monti on Italian televisiolle myöntämässään haastattelussa ilmaissut tukensa homoavioliitoille. Hänen mukaansa kyseessä on hyvin tärkeä ihmisten arvokkuuteen vaikuttava asia.

Monti lainasi Italian perustuslakia, joka suo kaikille kansalaisille samat oikeudet, mutta hän ei kuitenkaan aio ajaa homoparien tasa-arvoa. Hänen mukaansa maan parlamentin on tehtävä päätös samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisten avioliittojen tunnustamisesta, kun taas hallituksen on nyt keskityttävä talousasioihin.

Monti ilmoitti televisiossa: ”Henkilön arvokkuutta on, kuten perustuslaki säätää, kunnioitettava täysin. Kyseessä ovat hyvin tärkeät asiat, tärkeämpiä kuin edes taloudelliset tai yhteiskunnalliset uudistukset. Hallituskoalitioni kriteereitä ovat kuitenkin taloudelliset ja yhteiskunnalliset uudistukset taloudellisen kasvun edistämiseksi.”

Universo Gay (Espanja)
La Repubblico (Italia)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Mario Monti ei kyllä tue tasa-arvoista avioliittolakia, eikä adoptio-oikeutta - vaikka Italian korkein oikeus ottikin vähän aikaa sitten kantaa sateenkaarivanhemmuuden puolesta. Monti onkin Vatikaanin suosikki pääministerikisassa. Luultavasti hän jää kuitenkin kolmanneksi demokraattien Bersanin ja oikeiston Berlusconin jälkeen.

Toisaalta, Montilla on sen verran jalat maassa, että hän tietää kertovansa vain oman mielipiteensä ja myöntää ettei sillä tulisi olla vaikutusta lain oikeudenmukaisuuteen. Ilmeisesti hän tietää, että jos korkein oikeuskin myöntää ettei perustetta homo- ja lesboparien epäsuotuisammalle kohtelulle lain edessä ole, ettei hänen henkilökohtainen mielipiteensä paljoa paina totuuteen nähden.

Kommenttia muokattu: 17.01.2013 klo 17:26