Tuomari USA:ssa: Saarnaajan toiminnasta Ugandassa saatava lisää näyttöä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto

Amerikkalainen tuomari haluaa lisää näyttöä saarnaaja Scott Livelyn toiminnan ja lainvastaisten tekojen keskinäisestä yhteydestä. Tuomari ei maanantaina 7.1.13 suostunut käsittelystä luopumiseen.

Saarnaaja Livelyn toiminta Ugandassa on päätynyt liittovaltion oikeusistuimeen Springfieldissä (Massachusetts) sellaisen lainkohdan perusteella (Alien Tort Statute, ATS), joka antaa ulkomaan kansalaiselle mahdollisuuden nostaa kanne amerikkalaisessa oikeudessa, jos USA:n kansalaisen epäillään syyllistyneen ulkomailla USA:n tai kansainvälisen lain rikkomiseen. Kanteen on esittänyt amerikkalainen perustuslaillisten oikeuksien keskus (Center for constutional rights, CCR) ugandalaisen seksuaalivähemmistöjen järjestön puolesta.

Tuomari Michael A Ponsor sanoi, että kantajien tulee pystyä osoittamaan yhteys saarnaaja Livelyn homoseksualisuuden vastaisen toiminnan ja Ugandassa toteutuneiden lainvastaisten tekojen välillä. Ponsor sanoi, että lisänäyttöä tarvitaan, jos oikeuskäsittelyä halutaan jatkaa. Tuomari ei kuitenkaan suostunut Livelyn vaatimukseen luopua jutun käsittelystä jo nyt.

Kanteen mukaan Livelyn toiminta Ugandassa 2009 ja vaatimus tarttua aseisiin homoja vastaan, loi maassa kulttuurisen paniikin ja pelon ilmapiirin, jonka myötä homojen vaino Livelyn päämäärien hengessä saattoi edistyä. Pian Livelyn kannanottojen jälkeen ugandalainen kansanedustaja sanoi, että "homot on tuhottava ennen kuin homot tuhoavat yhteiskunnan".

Tuomari sanoi, että jutussa ovat vastakkain saarnaajan sananvapaus ja toisaalta seksuaalisille vähemmistöille lain mukaan kuuluva tasa-arvoinen suojelu. Tuomari ei ilmoittanut, milloin hän päättää käsittelystä luopumisesta tai sen jatkamisesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Uutinen xtra.ca:ssa
Uutinen masslive.com:ssa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!