Vatikaani voimistaa ääntään homoavioliittoja ja homoja vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 22
Vatikaanivaltion vaakuna (Wikipedia)

Katolinen kirkko lisää painostustaan homoavioliittoja ja homoja vastaan. Vatikaanin lehti L’Osservatore Romano tuomitsee kovasanaisesti etusivun artikkelissaan homoavioliitot.

Katolinen kirkko on kärsinyt viime aikoina merkittäviä tappioita taistelussaan tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä vastaan eri puolilla maailmaa. Kirvelevin tappio heille on ollut kenties Espanjan tasa-arvoinen avioliittolaki.

Juuri joulun alla, Maailman Rauhan päivänä, paavi Pope Benedict XVI väitti, että avioliiton "uudelleen määrittely" on vaaraksi yhteiskunnalle.

Vain muutama päivä paavin puheen jälkeen Vatikaanin pää-äänenkannattaja tuomitsi pääkirjoituksessaan tasa-arvoista avioliittolakia kannattavan liikkeen Euroopassa ja kautta maailman. Lehden mukaan samaa sukupuolta olevat pariskunnat elävät "toisenlaisessa todellisuudessa" ja ajavat takaa tasa-arvon "utopiaa".

***

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Vatikaani käy rajua taistelua homojen tasavertaisia oikeuksia vastaan kautta maailman. Englannissa Shrewsburyn katolinen piispa Mark Davies pitää jouluyön messussa saarnan, jossa etukäteistietojen mukaan hän tulee vertaamaan Englannin lainsäätäjien aikeita homoavioliiton laillistamiseksi natsihallinnon ja kommunistien yrityksiin kristillisten uskontojen kukistamiseen.

Nykyisin Englannissa enemmistö ihmisistä kannattaa avioliittolain tasavertaistamista.

***

Katolisella kirkolla on edelleen kesken äärimmäisen vakavia asioita oman pedofiliaongelmansa kanssa. Kirkko on yrittänyt peitellä ja väistellä esille nousseita lasten seksuaalisen hyväksikäytön tapauksia. Vasta vain täydellisen pakon edessä asiassa kirkon sisällä on ryhdytty toimiin.

429 Magazine: Vatikaani julkisti pääkirjoituksen tuomiten homoseksuaalisuuden ja samaa sukupuolta olevien liitot
Mail Oneline - Katolinen piispa tulee joulun keskiyön messussa tuomisemaan homoavioliitot

22 kommenttia

Tässä vaiheessa olisi hyvä tunnustaa tappio - homojen poissulkemisesta ollaan pääsemässä yli, niin kuin monista muistakin uskontojen lietsoman taikauskon haitallisista sivuvaikutuksista.

Katolinen kirkko on koko historiansa ajan pyrkinyt asettumaan ihmisten yläpuolelle määräilemään sen sijaan että pyrkisi saamaan aikaan hyvää uskonnolla. Ikään kuin katolilaisuus - tai edes kristinusko - ei olisikaan pyörtänyt kantaansa lukuisiin muihinkin tasa-arvokysymyksiin? Orjuus ja naisten alistaminenkin perusteltiin aikanaan raamatullisella pakolla niin kuin homojen syrjintä ja synnillistäminen vielä toistaiseksi.

Jos Raamattua viitsittäisiin tulkita johdonmukaisesti myös homojen kohdalla huomattaisiin ettei siinä puhuta homoudesta mitään - eikä sitä tuomita synniksi. Esim. miehen kanssa makaaminen kuin naisen kanssa viittaa vapaan ihmisen alistamisen tuomitsemiseen. Raamatussa naiset olivat omaisuutta ja miehet oikeita ajattelevia ihmisiä. Ei homoudesta tiedetty kirjan kirjoittamisajankohtana mitään edes nimeksi. Silti homoutta väitetään synniksi ja naisvastaisuutta selitellään eri aikakaudella.

Vatikaanin toimista paistaa läpi pohjaton tekopyhyys ja narsismi.
  • 2 / 22
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 24.12.2012, 11.55
Ei homojen etuoikeuksien vastustamiseen uskontoa tarvita. Suurin osa ihmisistä tajuaa luonnostaan sen, että mies ja mies tai nainen ja nainen ne vain eivät ole luonnollisia pareja. Kuten eivät ole vaikka kaksi plus-napaista tai kaksi miinus-napaista paristoissa; eivät vain ole tarkoitettu yhteen.