Uruguayn kongressin edustajainhuone hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4
Uruguayn Helsingin-konsulaatin vaakuna

Uruguayn kongressin edustajainhuone hyväksyi eilen tasa-arvoisen avioliittolain kahdeksan tunnin väittelyn jälkeen 81 äänellä; kuusi äänesti vastaan. Poissa oli 12 kansanedustajaa. Äänestystulosta kiitteli 200 edustajainhuoneen yleisölehtereillä käsittelyä seurannutta aktivistia voimakkain kätten taputuksin. Lakiesityksen takana olivat kaikki hallitsevan puolueen Frente Amplio ja suuri osa opposition kansanedustajista.

Hyväksytyn tekstin mukaan ”avioliitto on kahden samaa tai eri sukupuolta olevan henkilön välinen pysyvä liitto”. Lain myötä parikymmentä lakipykälää joudutaan muuttamaan.

Tämän jälkeen lakiesitys menee senaatin käsittelyyn. Sen odotetaan tulevan lopullisesti hyväksytyksi ensi vuoden alussa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Jos laki hyväksytään, Uruguaysta tulee toinen valtio Latinalaisessa Amerikassa, joka tunnustaa homoavioliitot. Ensimmäinen oli Argentiina, josta on tullut esimerkki seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeuksista puhuttaessa.

Infobae (Argentiina)
Universo Gay (Espanja)

4 kommenttia

Kyllä pitää valittaen todeta, että Suomi on todellinen kehitysmaa. Ei ole sijaa leveilemiselle ihmisoikeuksista tai yleensä mistään muustakaan.

Olen vaan niin pettynyt suomalaisiin ja tähän kehitysmaahan!
  • 2 / 4
  • hankalaihminen
  • 13.12.2012, 22.17
Kyllähän mielipidemittausten perusteella vähemmistö suomalaisista pitää tärkeänä avioliiton rajaamista miehen ja naisen väliseksi, ja yhä useampi kannattaa "sukupuolineutraalia" avioliittolakia mitä nuoremmasta ikäryhmästä on kyse. Mulle nämä uutiset antaa nimenomaan virtaa jatkaa työtä yhdenvertaisemman yhteiskunnan eteen, että toivo kyllä elää.

Washingtonin avioliittolakiin liittyen ei varmaan oltu vielä jaettu juuri tätä linkkiä: http://www.buzzfeed.com/mjs538/things-i-learned-on-washingtons-first-day-of-marr Katsokaa näitä maailmanlopun merkkejä, ihan tuli monta kertaa tippa linssiin!