Homot erotetaan Turkin armeijasta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 3

Homoseksuaaliset miehet erotetaan Turkin armeijasta rankaisuna heidän ”elämäntavastaan”. Avoimesti homoseksuaaliset miehet voivat nykyään vapautua asepalveluksesta, jos he pystyvät osoittamaan seksuaalisen suuntautumisensa.

Turkkilaisen Hurriet Daily News-sanomalehden mukaan uusi sotilassäännöstö leimaa homoseksuaalisuuden ”luonnottomaksi uhaksi”. Se rinnastetaan muihin erottamiseen johtamiin käytöstapoihin kuten murhiin, petokseen ja lahjontaan ja vähintään vuoden vankeusrangaistukseen.

Maaliskuussa paljastui, että nuorten homomiesten piti osoittaa seksuaalinen suuntautumisensa pakollisen asepalvelun välttämiseksi.

Turkin armeijan eläkkeelle siirtynyt kenraali Aramag Kuloglu kertoi BBC:lle avoimesti homoseksuaalisten miesten aiheuttavan armeijassa ”kurinpidollisia ongelmia ja synnyttävän tarpeen erillisille tuville, pesuhuoneille ja harjoitusalueille. Hän lisäsi: ”Jos joku tulle kertomaan olevansa homo, armeijan on varmistauduttava siitä, että hän todella on homo eikä pelkästään valehtele pakollisesta asepalveluksesta vapautuakseen.”

Homoseksuaalisuuden perusteella myönnettävän poikkeusluvan (”vaaleanpunainen todistus”) saamiseksi homomiehet ovat väittäneet, että he ovat joutuneet näyttämään esimiehilleen kuvia itsestään seksipuuhissa toisen miehen kanssa. Eräs entinen varusmies luovutti sellaisia kuvia, mutta hän sanoi kokemuksen olleen nöyryyttävä ja jätti hänet alttiiksi kiristykselle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Poikkeusluvassa lukee ”psykoseksuaalinen vamma” ja sen perässä suluissa ”homoseksuaalisuus”.

Turkin sotilassairaalat määrittelevät homoseksuaalisuuden edelleen sairaudeksi kuten Amerikan Psykiatrisen Yhdistyksen vuonna 1968 käytössä ollut asiakirjakin.

Pink news (Englanti)
Hurriyet (Turkki)

3 kommenttia

Sinänsähän kyse on syrjinnästä ja homoseksuaalisuuden mustamaalaamisesta. Toisaalta, heteroseksistisen sukupuoleen perustuvan asevelvollisuuden armottomana kriitikkona olen kyllä sitä mieltä, että moni homo voi tässä suhteessa välttyä painajaismaiselta inttikokemukselta. Ylipäätänsä minusta asepalvelusta ei pitäisi määrätä, paitsi ehkä pakkotilanteessa, eikä silloinkaan ainakaan sukupuolen perusteella. Jalkoväli ei tee kenestäkään sotilasta. Vapaan maan ei tulisi pakottaa kansalaisiaan sotimaan, eikä pakollinen asepalvelus tai sen kannatus ole sama asia kuin korkea maanpuolustustahto. Maan pitäisi olla niin kiva paikka asua, että sitä halutaan puolustaa vapaaehtoisesti.

Tässä täyslaidallinen arvoliberaalia höttöä sotahulluille. ;)
  • 2 / 3
  • puppeliassi
  • 6.12.2012, 19.30
Jos se on hienoa niin miksi ketään haluaisi tulla rangaistuksetusti heh

En mä ainakaan valehtelisi että pääsisin jotain kivaa tekemään.... eli taitaa johtajakin tajuta ettei se ole kivaa, puhutaan vaan että kivaa on...