Saksan kristillisdemokraatit ottavat kantaa homoparien tasa-arvoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 9
CDU puoluekokous 2012 Hannoverissa

Saksan kristillisdemokraatit eli CDU ovat kokoontuneet puoluekokoukseen Hannoveriin. Siellä päätetään homo- ja lesboparien tasa-arvosta verotuksessa. Saksassa heteropareilla on käytössä verontasausjärjestelmä, jossa pariskunnan tulot jaetaan puoliksi ennen verotusta. Se vähentää verotettavan henkilökohtaisen tulon määrää suurella osalla verotettavista, ainakin, jos pariskunnan osapuolilla on hyvin erilaiset tulot. Kyseessä on keskimäärin tuhansien eurojen verohelpotus.

Homopareille tulontasausta ei ole hyväksytty. Viimeksi liittokansleri Angela Merkel sunnuntaina Welt am Sonntag -lehdessä kannatti entistä järjestelmää eli homo- ja lesboparien epätasa-arvoa. Heteropareille on Merkelin mukaan annettava ylimääräisiä etuja.

CDU-puolue on jakautunut tässä asiassa. Osa kannattaa tasa-avoa, osa haluaa veroedut vain heteropareille. Viime kesänä 13 CDU:n kansanedustajaa ilmoitti kannattavansa tasa-arvoa. Monet homot ja lesbot äänestäisivät CDU:ta, jos se suhtautuisi myönteisemmin tasa-arvoon. Asiasta päätetään puoluekokouksessa tiistaina iltapäivällä

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

9 kommenttia

  • 1 / 9
  • puppeliassi
  • 3.12.2012, 23.16
laittaa google kuvahakuun merkel nazi niin aika totuudenmukaista löytyy heh

tasa-arvo ei käy oikeistolle....
Eiköhän Merkelillä ole omasta takaa kyllin selvä kuva "vasemman" autuudesta. Paikka poliittisella kartalla on moniulotteisempi kuin asema perinteisellä oikea-vasen -asteikolla.

On hyvin ymmärrettävää äänestää suuntaa, jonka arvojen mukaan henkilön tekemästä kovemmasta työstä pitäisi jäädä käteen suhteessa saman verran kuin vähemmästä työstä. Ei pitäisi rankaista menestymään pyrkivää.

Perinteisessä oikeistossa on toki homo-ongelmaisuutta enemmän, esim. eräiden uskonkytkösten vuoksi. Valistus kuitenkin tekee työtään koko ajan. Pitäisihän myös ymmärtää, että asemaansa tyytyväinen homo on myös motivoituneempi työntekijä.

Kommenttia muokattu: 04.12.2012 klo 07:18