Dolly Parton kieltää lesbosuhteen ja puhuu homojen oikeuksien puolesta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Mikko Kivinen
´Minusta minun ei tarvitse selittää toimiani. Rakastan kaikkia.´ Kuvaruutukaappaus ABC Newsin haastattelusta

Dolly Partonin suhde-elämästä ja suuntautumisesta on huhuttu pitkään. Yksi huhujen syistä on Judy Ogle, eräs Partonin lapsuudenystävistä.

Parton kertoo ymmärtää hyvin sitä, mitä hänen ystävänsä Oprah Winfrey ja Gayle King joutuvat kohtaamaan - jatkuvaa spekulaatiota siitä, että kuuluisat kaverukset ovat myös rakastavaisia.

"Kuten Gaylestä, Oprahin ystävästä ajatellaan, myös minun ystävästäni Judystä ajatellaan, että kukaan ei voi olla niin läheinen jollekulle", Parton kertoi ABC Newsille maanantaina 26. marraskuuta lähetetyn Nightline ohjelman haastattelussa. "Judy ja minä olemme olleet parhaat ystävät kolmannesta ja neljännestä luokasta lähtien. Meillä vain on yhä mahtava ystävyys ja ihmissuhde, ja minä rakastan häntä yhtä paljon kuin rakastan ketä tahansa koko maailmassa, mutta suhteemme ei ole romanttinen."

Parton on ollut avioliitossa miehensä, Carl Deanin, kanssa 46 vuotta.

Parton paljasti myös osallistuneensa kerran drag queen -kaksoisolentokisaan itsenään ja hävinneensä. "Siellä oli joukko Cherejä ja Dollyja sinä vuonna, joten minä vain liioittelin oman lookkini - tein suuremman kauneuspilkun, tein vahvemman silmämeikin, suuremmat hiukset ja kaiken," hän kuvaili nauraen. "Kaikki ne kauniit drag queenit olivat tehneet viikkoja ja kuukausia töitä asujensa eteen. Niinpä minä vain menin jonoon ja kävelin lavan poikki ja he luulivat, että olen vain joku pieni lyhyt homomies.. mutta sain vähiten aplodeja."

Spekulaatiot eivät kuitenkaan ole estäneet 66-vuotiasta Partonia puhumasta homojen ja lesbojen yhdenvertaisten oikeuksien puolesta. Parton sanoi, että Ku Klux Klan uhkaili "Gay Day" homoteemapäivää hänen Tenneseessä sijaitsevassa teemapuistossaan, Dollywoodissa. "Kun aloimme järjestää niitä, jotkut lähettivät meille uhkauksia. Saan niitä yhä," Parton myöntää. "Mutta, kuten sanoin, teen liiketoimintaa. Minusta minun ei tarvitse selittää toimiani. Rakastan kaikkia."

Vuonna 1946 syntynyt Dolly Parton on maailman tunnetuimpiin kuuluva countrylaulaja ja joidenkin mielipiteiden mukaan hän on maailman paras nais-countrylaulaja. Hän on toiminut myös näyttelijänä ja lauluntekijänä.

ABC News

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta