Salatut elämät -sarjassa mies raiskaa miehen - tuloksena vilkas keskustelu

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 9

MTV3-kanavalla esitettävä Salatut elämät -televisiosarja herättää jälleen vilkasta keskustelua. Perjantain 23. marraskuuta jaksossa näytettiin kohtaus, jossa homona tunnettu hahmo Kalle Laitela joutuu miesystävänsä Valtterin väkisinmakaamaksi.

Valtteri ja Kalle päätyvät romanttiseen illanviettoon ja erinäisten vaiheiden jälkeen Valtteri haluaa Kallen kanssa seksuaalista kanssakäymistä. Kalle haluaa erimielisyyksien noustua pintaan poistua paikalta, mutta Valtteri painaa Kallen pakolla sänkyyn ja raiskaa tämän. Ruudussa nähdään tuskaisasti ilmehtivä Kalle ja tämän takana ähkivä Valtteri.

Juonenkäänne on nostattanut vilkkaan keskustelun esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Etenkin ohjelman varhainen lähetysaika on hermostuttanut ihmisiä, sillä ruudun ääressä on ohjelman lähetysaikaan runsaasti nuorta yleisöä.

Normaalisti Salatut elämät -sarjan jaksojen ikäraja on 9 vuotta, mutta perjantaisen rankan kohtauksen sisältävän jakson ikäraja oli nostettu 12 vuoteen. Salatut elämät nähdään 19.30 alkaen.

Salatut elämät on aiemminkin herättänyt keskustelua seksuaalivähemmistöihin liittyvillä juonenkäänteillä ja muillakin tarttumisilla vakaviin asioihin. Iltalehdessä sarjan tuottaja Markku Äijö sanoo, että "tämä aihepiiri huutaa julkituloa". Hänen mukaansa itse raiskaus ei ole tässä avainasia, vaan se että "homoseksuaalien välistä seksiin pakottamista tapahtuu yhtä paljon kuin muitakin raiskauksia, mutta näitä asioita ei ole missään käsitelty".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Äijö sanoo Kallen raiskaus-asian olevan osa samaa teemaa kuin Heidin ja Jirin välisen suhteen väkivalta; Heidi hakkaa Jiriä, joka puolestaan ei saa sanottua asiasta kenellekään.

- Yhteiskunnassamme miehen rooli on luutunut, eli mies ei voi olla uhri häpäisemättä itseään siinä samalla. Uhrista tuleekin syyllinen ja alkaa itsensä syyllistäminen, Sanoo Äijö Iltalehdessä.

Vuosituhannen vaihteessa Salatut elämät toi televisioruutuihin ensimmäisen suomalaisissa televisiosarjoissa nähdyn homosuudelman. Tuolloin juuri Kalle suuteli toisen pojan kanssa - ja palaute oli rajua.

Sarjassa on aiemminkin nähty erilaisia keskustelua herättäviä juonenkäänteitä, kuten väkivaltaa - myös seksuaalista väkivaltaa. Eräässä jaksossa nähtiin myös itsemurhayritys.

Kalle on yksi sarjan alkuperäisistä henkilöistä ja sen ensimmäinen homoseksuaalinen hahmo. Alussa Kalle vielä etsi identiteettiään, kohtasi isänsä homo-ongelmaisuuden ja lopulta löysi oman paikkansa maailmassa. Kalle oli vuosituhannen vaihteessa yksi sarjan seuratuimmista henkilöistä. Kymmenen vuotta sarjasta poissa ollut Kalle palasi sarjaan kevään 2012 viimeisessä jaksossa.

Iltalehti: Salattujen elämien tuottaja rajusta käänteestä: ´Aihepiiri huutaa julkituloa´
MTV3: Kallen ja Valtterin suhteessa järkyttävä käänne
Salatut elämät kesätauolta, alkuaikojen homohahmo taas mukana

9 kommenttia

  • 1 / 9
  • puppeliassi
  • 24.11.2012, 16.23
eiköhän tollaista oikeastikin tapahdu paljon, sekä sitä että nainen raiskaa miehen, joista ei pahemmin puhuta...
  • 2 / 9
  • kysyn vaan
  • 24.11.2012, 18.03
Missä tää vilkas keskustelu tapahtuu? Ei ainakaan täällä...