Unkari: Parisuhdelain käsittely alkoi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Laki rekisteröidystä parisuhteesta on nyt Unkarin parlamentin käsittelyssä. Yksi versio rekisteröidystä parisuhteesta hyväksyttiin jo joulukuussa 2007, mutta perustuslakituomioistuin mitätöi lain viime kaksi kuukautta sitten. Hallitus korjasi lakia, ja tiistaina oli asiasta ensimmäinen keskustelu. Rintamalinjat ovat samat kuin ennen: sosialistit ja liberaalit puoltavat, konservatiiviset puolueet vastustavat reksiteröityä parisuhdetta.

Konservatiivien Ilona Ekes moitti lakia, koska se uhkaa avioliiton asemaa ja tulee vahingoittamaan koko yhteiskuntaa. Kristillisdemokraattien László Salamon moitti, että tällaisten asioiden kanssa pitää askarrella samaan aikaan, kun maa on taloudellisen katastrofin partaalla. Keskustelussa käytiin taas läpi sitäkin kysymystä, onko homoseksuaalisuus peritty vai hankittu ominaisuus.

Keskustelu käy kuin Suomen eduskunnassa, mutta sikojen avioliitoista ei vielä ole puhuttu.


Unkarissa luotiin HLBTIQ-kattojärjestö

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Tammikuun 25. päivänä Budapestissa kokoontui 13 homo- ja lesbojärjestöä neuvonpitoon, ja silloin päätettiin luoda yhteinen kattojärjestö, jotta paremmin pystyttäisiiin ajamaan lakia rekisteröidystä parisuhteesta. Maanantaina pidettiin lehdistötilaisuus, ja ainakin kuvista päätellen tilaisuus sai paikalle myös radion. Puuhamiehet kertoivat, että tavoitteena on saada sukunimilaki sellaiseksi, että on vapaus valita myös puolison nimi. Myös adoptio-oikeutta ajetaan.


Kuva tiedotustilaisuudesta
http://www.hatter.hu/archivum/?q=node/5818

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!