Homoavioliitot on koetus Ranskalle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 4

Ranskan presidentti François Hollande myönsi Elyseé-palatsissa viime viikolla käymässä olleelle huomattavalle homopoliitikolle Jean-Luc Romerolle, että hänen homoavioliittosuunnitelmiaan vastustavat uskonnolliset johtajat ovat osoittautuneet sangen sitkeiksi. Hollanden suosio on romahtanut hänen astuttuaan virkaansa puoli vuotta sitten.

Huomenn Ranskan hallitus paljastaa virallisesti samanarvoisia avioliittoja koskevan lakiesityksen. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Ranskan parlamentti äänestää lakiesityksestä vuoden 2013 alussa.

Poliittinen painostus maan katoliselta kirkolta on saavuttamassa sangen voimakkaan äänen voimakkuuden. Pariisin arkkipiispa, kardinaali Andre Vingt-Trois on vaatinut presidenttiä luopumaan uudistuksesta. Lain vastustajat uhkaavat tuovansa miljoonaa mielenosoittajaa Pariisin kaduille esimerkkinään mielenosoitukset, jotka tekivät tyhjäksi presidentti François Mitterandin yritykset lopettaa katoliset koulut vuonna 1984.

Ehdotus on myös paljastanut kulttuurierot maalaiskuntien ja suurkaupunkien poliitikkojen väliset kulttuurierot. Maaseudulla lailla on paljon vähemmän tukea kuin metropolialueille. Peräti Pariisissa erään kaupunginosan pormestari, François Lebel on varoittanut Ranskan yhteiskunnan rappeutuvan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tämän poliittisen kiistelyn keskellä kansalaisten suuren enemmistön tuki homoavioliitoille on vuoden aikana vähentynyt viidellä prosentilla.

Pink news (Englanti)

4 kommenttia

Tasa-arvoinen avioliittolaki tulee joka tapauksessa, sanoivatpa homofobit siihen mitä tahansa. Ihmeellistä kun pitää kuluttaa noin paljon aikaa ja energiaa toisten ihmisten mielivaltaiseen rajoittamiseen. Sen yhden elämän voi kuluttaa muutenkin kuin hakemalla toisista vikoja.
Toivotaan parasta Ranskassa kaikkien ihmisten Rakkauden eteen. Vive L'Amour!

Tässä vuodelta 2009 uutinen armenialais-ranskalaisen chanson-laulaja-, säveltäjä- ja näyttelijätähden Charles Aznavourin 1972 kappaleesta “Comme Ils Disent” ("Kuten sanotaan", “What Makes a Man a Man”), jonka hän kertoo oleven homo-laulu.
http://gayarmenia.blogspot.fi/2009/05/french-armenian-singer-charles-aznavour.html

Tässä hän esittää laulun ranskaksi 1991
http://www.youtube.com/watch?v=Ba3Pk36ie0Y
ja tässä 1972
http://www.youtube.com/watch?v=f4xcjvV-9K8

tässä englanniksi (sanat myös täällä http://gayinfo.tripod.com/whatmakesaman.html )
http://www.youtube.com/watch?v=okXt33o40MQ

Tässä se myös Marc Almondin esittämänä
http://www.youtube.com/watch?v=y36x3YKH7gY

Kommenttia muokattu: 07.11.2012 klo 00:52