Pohjois-Irlannin terveysministeri haluaa kumota homojen adoptio-oikeuden

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 34

Pohjois-Irlannin terveysministeri Edwin Poots on ilmoittanut yrittävänsä kiistää pohjoisirlantilaisen oikeusasteen päätöksen kumota homopareja koskevan kiellon adoptoida lapsia. Aikaisemmin torstaina Justice Treacy Belfastin High court-oikeusistuimesta ilmoitti kiellon olevan syrjivän sekä rikkovan eurooppalaisia yksityisyyttä ja syrjintää koskevia ihmisoikeusmääräyksiä.

Englannin yleisradioyhtiön BBC mukaan Edwin Poots sanoi lausunnossaan: ”Tarkoituksenani on viipymättä valittaa päätöksestä, ja teen tämän raskain sydämin. Olen jo julkisesti ilmaissut tarkoitukseni uudistaa Pohjois-Irlannin adoptiolaki, koska uudistusta kaivataan kipeästi ja se on jo paljon myöhässä. Tämä oikeudellinen läpikäynti on jo viivyttänyt suunnitelmia esitellä uusi adoptio- ja lapsilaki (Pohjois-Irlannin) kansalliskokoukselle ja pelkään tämän johtavan uuteen viivästykseen.”

Edwin Pootsia kuvaillaan samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä suhteita vastustavaksi ”evankelikaaliprotestantiksi” Hän torjuu myös evoluutioteorian.

Pohjois-Irlannin sateenkaariprojektin johtaja John O'Doherty arvosteli Pootsin päätöstä valittaa ja syytti ministeriä siitä, että ”hän antaa henkilökohtaisten ennakkoluulojensa vaikuttaa julkisiin velvoitteisiinsa”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aikaisemmin kuluvana vuonna Poots suututti tasa-arvon puolesta taistelevia hänen päätettyään pitää voimassa kiellon, jolla Pohjois-Irlannissa homo- ja ja biseksuaalisia miehiä estetään luovuttamasta verta. Englannissa, Skotlannissa ja Walesissa lakia muutettiin marraskuussa 2011 niin, että homo- ja biseksuaaliset miehet voivat luovuttaa verta oltuaan selibaatissa yhden vuoden.

Pink news (Englanti)

34 kommenttia

Milloinkohan tulee se päivä, jolloin näiden homofobisten uskispolitiikkojen sanomisia muistellaan samalla nöyryydellä kuin niitä uskonkiihkoisia kannanottoja, joiden perusteella toisinajattelijoita, toisenuskoisia, naisia, värillisiä ja jopa vasenkätisiä on aikoinaan leimattu, syrjitty ja surmattu?

Tuskinpa tuosta mitään seuraa. Iso-Britannia on edistynyt niin huimaa vauhtia tässä homokysymyksessä, ettei parin homofobisen luuserin marina enää paljoa paina.
  • 2 / 34
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 20.10.2012, 20.03
Mielestäni tämä ei todellakaan ole mikään tasa-arvokysymys. Ymmärrän adoption, jos on esimerkiksi lapsettomuutta, eikä voi siten saada luonnollisesti lapsia. Mutta onko homous verrattavissa tähän? Homojenkin tulisi ymmärtää, että lapsia ei yksinkertaisesti pysty saamaan samaa sukupuolta olevassa suhteessa luonnollisin keinoin. Ja nimenomaan tämä on yksi suuri syy, miksi en pidä homoutta luonnollisena. Ja jokainen muukin ihminen sen ymmärtää viimeistään siinä vaiheessa, kun tulee lisääntymisen aika.

Annan kaiken tukeni Pohjois-Irlannin terveysministerille. Hän sentään osaa ajatella lasten parasta, toisin kuin monet punahomoaktivistit, jotka laittavat homojen (etu)oikeudet lasten oikeuksien edelle.