Espanjassa perustetty homo-kauppakamari

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Ossi Lehtiö
  • 3

Torstaina 12.3.2009 perustettiin Espanjan Barcelonassa ensimmäinen homoseksuaaleille tarkoitettu kauppapamari, jonka tehtävänä on luoda ammatilliset ja sosalaalisen edellykset gay, lesbo ja transeksuaalien yrittäjätoiminnalle.

Perusteena on, että 6,5 prosenttia Espanjan väestöstä on tähän ryhmään kuuluvia ja he edustavat ainakin vähintään 72 miljardin euron ostovoimaa. José Vila toimi tämän LGTB-kauppakameria hallituksen puheenjohtajana.

Lähde: comingout.free.fr

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Kiinnostava uutinen.

Olen useasti pohtinut minkä lisäarvon tuollainen yhteenliittymä toisi. Pidän itseäni yrittäjänä, joka sattuu olemaan homo, en homoyrittäjänä. Kuulun yrittäjänä tarpeellisiin organisaatioihin, enkä ole kokenut tarpeelliseksi vaikkapa juuri homokauppakamaria. Siksi toiseksi Suomen kokoisessa maassa tuollaisella organisaatiolla vaikutusmahdollisuudet liikemaailmassa olisivat olemattomat.

Puhuin eräässä yhteydessä Ruotsin poliisin homojärjestöstä. Keskustelukumppanini (homomies) kummasteli, että miksei sitten ole olemassa vaikka järjestöjä homokampaaja/partureille, homomuusikoille, homokarjankasvattajille tai homojuristeille jne. Tätä voisi jatkaa: miksei lestadiolaisilla autonkuljettajilla ole omaa järjestöä tai transsukupuolisilla toimihenkilöillä?

Peruskysymys on mielestäni se, miksi ja milloin tällaisia organisaatioita kasataan? Mihin tarpeeseen sellainen vastaa? Vastausta en tiedä. Ilmiö ja idea on kiinnostava.
Verkostoituahan voi muutenkin kuin tällaisten virallisten organisaatioiden tai järjestöjen kautta. Ja olen ymmärtänyt, että jonkin verran sellaista tapahtuu meilläkin.