Puolaan tulossa laki rekisteröidyistä parisuhteista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Puolan hallitusvastuussa oleva keskustaoikeistolainen puolue Platforma Obywatelska (PO) on kertonut esittävänsä homoparien parisuhteiden rekisteröinnin sallivaa lakia. Se on edistysaskel homojen oikeuksille Puolassa, vaikka siinä ei toteudu tasa-arvoinen avioliitto. Vanhoilliset piirit vastustavat lakiesitystä voimakkaasti.

Lakia vastustava oikeusministeri Jaroslaw Gowin ja taantumuksellisen Laki & Oikeus-puolueen jäsenet väittävät rekisteröityjen parisuhteiden heikentävän avioliittoinstituutiota.

Kansanedustaja, PO:hon lukeutuva Aurtur Dunin kertoi Puolan radiolle, ettei suunnitelmissa ole tasa-arvoinen avioliitto ja verolakien saattaminen samanarvoisiksi homopareille on myös suljettu pois. Duninin mukaan lakiehdotus on ”sangen vanhoillinen”, eikä sen tavoitteena ole laillistaa homoavioliittoja. Homoparit eivät myöskään saa adoptio-oikeutta.

Puolan perustuslain 18 pykälä määrittelee avioliiton miehen ja naisen väliseksi liitoksi.

Pawel Kowalski Mazoviasta totesi: ”En ymmärrä, miksei kaksi ihmistä saa mennä naimisiin keskenään ja viettää onnellista elämää joutumatta poliittisen kiistelyn kohteeksi. Rekisteröidyt parisuhteet sopivat tietylle ihmisryhmälle, mutta avioliitto on vaihtoehto muille – ja meidän pitäisi voida valita se, joka on meille paras Puolan homoseksuaalisina kansalaisina.”

Pink news (Englanti)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta