Brasilialainen homoisä sai ”äitiyslomaa”

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Brasilian Rio Grande do Sulista kotoisin oleva homoseksuaalinen pankkivirkailija Lucimar Quadros da Silva pyysi kaksi vuotta sitten Brasilian sosiaalivirastolta neljän kuukauden vanhempainlomaa hänen ja hänen kumppaninsa adoptoitua lapsen.

Tähän asti Brasilian laki on määrännyt, että vastasyntyneen äidille myönnetään neljän kuukauden loma, kun taas isä saa tyytyä viiteen päivään. Tutkittuaan perustuslakia, lasten kasvatusta ja nuoria koskevia säädöksiä sekä erästä lesboäitiä koskevaa tapausta, jossa äiti sai neljän kuukauden loman, sosiaalivirasto tuli siihen tulokseen, että loman epääminen da Silvalta olisi syrjintää.

Sosiaalivirasto antoi lausunnon, jonka mukaan tässä ei ollut kyseessä ennakkotapaus, ja samaan tilanteeseen joutuvien parien pitää tulevaisuudessa hakea aina äitiyslomaa erikseen.

Uutistoimisto Agência Brasilille antamassaan haastattelussa pankkivirkailija totesi päätöksen edistävän muitakin prosesseja. ”Tärkeintä on, että nyt kaadettiin aita. Tämä on mahdollisuus muille kasvattajille. Nyt voin omistautua täysin pojalleni.”

Folha de S. Paulo (Brasilia)
Pink news (Englanti)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta