Setan muutto on loppusuoralla ja vaalisyksy alkamassa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Setan uusi osoite on Pasilanraitio 5, samassa talossa kuin Alepa, vieressä linjan 7 raitiovaunupysäkki. Googlemaps-kuva

Keväällä Seta ja Transtukipiste menettivät Pikku Huopalahden ja Ruskeasuon välillä sijaitsevat toimitilansa, kun talo päätettiin siirtää kokonaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n käyttöön. Viime viikko oli muuttoviikko. Tämä viikko menee tilojen kuntoonlaittamiseen. Toiminta normalisoituu syyskuun alussa.

Uudet tilat ovat samantapaiset kuin edelliset. Isoon koulutustilaan mahtuu hieman enemmän ihmisiä kuin ennen: ainakin kolmekymmentä henkeä. On myös iso ryhmätila ja pukeutumistila. Syksyn mittaan on entiseen tapaan erilaisia koulutustapahtumia, ja niissä uudet tilat voidaan testata käytännössä. Setan kirjaston kohtalo ratkeaa myöhemmin. Seta on toimittanut suuren osan lehtileikkeitä, Z-lehtiä ja kirjallisuutta arkistoitavaksi Työväen arkistoon.

Uuden toimiston osoite on Pasilanraitio 5. Samassa kerroksessa on tiloja, joissa on Diakonissalaitoksen nuorisotoimintaa. Liikennneyhteydet ovat hyvät. Pasilan asemalta kävelee sinne sillan yli kymmenessä minuutissa ja raitiovaunu 7 kulkee oven ohi. Parin sadan metrin päässä on Keskuspuisto, joten löytyy myös luonnonläheisyyttä.


Kuntavaalit

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

On alkamassa kiireinen vaalisyksy. Kuntavaalit pidetään lokakuussa. Kuntavaalit eivät ole vielä näkyneet jäsenjärjestöjen nettisivuilla, mutta viime lauantaina oli Setan puheenjohtajatapaaminen eli paikallisten Seta-järjestöjen väki aloittaa nyt vaalivalmistelut. Piakkoin julkistetaan valtakunnallisen Setan vaalitavoitteet. Paikallisille järjestöille on tehty opas kuntavaaleihin valmistautumisesta ja siitä, miten tärkeitä teemoja nostetaan esille. Tulossa on myös kuntavaaliesite, jossa teemat ovat esillä. Keskeisenä teemana tulee olemaan nuoret, ja sen puitteissa tehdään yhteistyötä Setan nuorisotoimikunnan kanssa.


Marraskuun edustajakokouksessa valitaan uusi puheenjohtaja

Marraskuun lopulla on jälleen Setan edustajakokous, ja siitä tulee tärkeä sen vuoksi, että nykyinen puheenjohtaja Outi Hannula ei jatka tehtävässään. Hän on ollut puheenjohtajana vuodesta 2009 lähtien. Uuden puheenjohtajan etsintä on käynnistymässä.


TransHelsinki 2012

Muutakin on tulossa. Juuri on ollut transtukipisteen leiri ja marraskuun loppupuolella on perinteinen TransHelsinki -viikko.

Setalla on uusi tiedottaja

Seta sai keväällä tiedottajan, Eliisa Alatalon. Hän on 27-vuotias, ja hän on opiskellut Oulussa ammattikorkeakoulussa journalistiksi. Aikaisemmin hän on työskennellyt opiskelija- ja nuorisojärjestöissä. Hän mm. päätoimitti Libero-nimistä lehteä pari vuotta. Setaan perustettiin tiedottajan tehtävä, koska Setan vaikuttamisviestintää halutaan tehostaa ja sisäistä tiedotusta mm. jäsenjärjestöjen suuntaan kehittää. Tiedottaja valmistelee Setalle viestintäsuunnitelman. Lisäksi tiedottaja hoitaa käytännön tiedotusta, kuten nettisivujen päivityksiä, materiaalin suunnittelua ja taittamista, tapahtumien järjestämistä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!