Skotlantilainen piispa olettaa homoavioliittojen johtavan sukurutsauksen hyväksymiseen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 8

Skotlannin katolisen kirkon piispa Hugh Gilbert puolustaa sukurutsauksen ja moniarvoisuuden hyväksymistä, mikäli homoavioliitot hyväksytään.

Piispa kysyi Skotlannin lehdistöltä: ”Miksi miehen on hyvä mennä naimisiin toisen miehen kanssa mutta ei ole hyväksi, että mies menee naimisiin kahden naisen kanssa? Jos toivomme todella tasa-arvoa, niin miksei sitä voida ulottaa veljentyttäriin, jotka todella rakastavat tätejään?”

Piispa kertoi, että hänellä on ”kokemusta” sukurutsauksesta ja lisäsi, että ”jos uskot, ettei tällaista tapahdu, tai että sitä harrastavat vain luonnon hirviöt, niin sanon sinulle, että sinun on vietettävä enemmän aikaa seurakunnassa”.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Piispa sanoi ”piispana tietäväni, että uskonyhteisössä on homoja. Takaan aina kunnioittavani ja rakastavani heitä ja puolustavani heidän suhdettaan Jumalaan, joka rakastaa heitä, mutta en aio vihkiä heitä avioliittoon. En yksinkertaisesti usko, että niin voidaan tehdä.”

Universo Gay (Epanja)

8 kommenttia

  • 1 / 8
  • Homopallero
  • 7.8.2012, 18.43
Minua kiinnostaa se, miksi nämä homojen oikeuksien vastustajat tuntuvat ymmärtävän tasa-arvon idean oikeudessa solmia rakkausavioliitto, mutta silti he ilmoittavat vastustavansa sitä. He eivät edes kiellä vastustavansa ihmisten yhdenvertaisuutta lain edessä. He piittaavat enemmän siitä, mitä satukirja kahden vuosituhannen takaa on sanovinaan avioliitosta.

Itse en pitkän harkinnan jälkeen voi sanoa näkeväni mitään syytä sille, miksi ihminen ei saisi mennä naimisiin rakkaansa kanssa, kunhan se ei ole lapsi tai eläin, sillä sellaisissa liitoissa ei voida sanoa olevan kyse vapaaehtoisuudesta. Voihan se tuntua oudolta, että lähisukulaiset menevät keskenään naimisiin tai useammat ihmiset kimpassa, mutta sellaista se elämä on - ihmiset ovat (hyvin) erilaisia ja elämässä on kyse onnellisuudesta. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa tapaa elää. Ainoa rajoitus on se, ettei vahingoita muita. Ihmiset syntyvät vapaina, eikä ketään saisi pakottaa elämään liian ahtaassa muotissa.

Vaikka homoavioliitot varmaan laillistetaankin täällä Suomessa ja muualla länsimaissa vuosikymmenen kuluessa, en kuitenkaan usko yhteiskunnan olevan aivan kypsä moniavioliitoille ja suvun sisäisille avioliitoille. Ne poikkeavat aika suuresti totutusta elämäntavasta ainakin lännessä. Näin ollen niillä pelottelu ei ole lainkaan ajankohtaista, eikä siten pätevä veruke homojen syrjinnän jatkamiselle.
Rankat ylilyönnit katolisten piispojen puheissa ovat merkki siitä, että he alkavat tuntea olevansa heikoilla ja menettämässä pelin.