Ihmisoikeusneuvosto tuomitsee Liberian homofobiahankkeet

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdistyneiden kansakuntien ihmisoikeusneuvosto on jälleen ilmaissut vastustavansa homoseksuaalisten suhteiden vainoamista, jota harjoitetaan suurimmassa osassa Afrikan maita. Viimeksi neuvosto tuomitsi Liberian poliitikkojen homofobiset pyrkimykset.

Liberialaiset poliitikot kertoivat äskettäin valmistelevansa uutta lakialoitetta homoseksuaalisten suhteiden vainon kiristämiseksi. Homoseksuaaleiksi syyllistyville voidaan langettaa huomattavat sakot ja jopa viiden vuoden vankeusrangaistukset. Rangaistavaa olisi samaa sukupuolta olevan henkilön vietteleminen, kiihottaminen tai innostaminen seksuaaliseen aktiin.

Ihmisoikeusneuvoston edustaja Ravina Shamdasani otti tehtäväkseen tuomita Liberian lakialoite. Hän muistutti: ”Homoseksuaalisuuden rankaisevalla lailla on hyvin kielteinen vaikutus ei vain homoihin ja lesboihin, vaan myös muihin, näitäkin syrjitymmille kansanosiin, kuten HIV-tartunnnan saaneisiin, seksuaalityöntekijöihin, pakolaisiin ja maan sisäisiin pakolaisiin, jotka tarvitsisivat erityistä huolenpitoa.”

Universo Gay (Espanja)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta