Aslan otti kantaa Exodus Internationalin johtajan mielipiteeseen ja siitä syntyneeseen keskusteluun

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 8
Kuva All Out:in verkkosivulta

Exodus Internationalin johtajan ilmoitus eheytyksen toimimattomuudesta synnytti vilkkaan mielipiteenvaihdon. Aslan lähetti itse julkilausumansa julkaistavaksi lukijakommenttina ranneliike.netissä julkaistun kirjoituksen yhteydessä. Julkilausuman he ovat toimittaneet myös tekstin kirjoittajalle henkilökohtaisesti. Alla on linkki tuohon kirjoitukseen. Julkilausuman ovat allekirjoittaneet yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Pirkko Alaranta ja Ari Puonti.

Ranneliike.netissä julkaistussa kirjoituksessa todettiin, että, Aslan on ollut hiljaa Exodus Internationalin johtajan Alan Chambersin suurta huomiota herättäneestä lausumasta. " Aslan ei ole ex-gayjärjestö eikä kuulu Exoduksen jäsenjärjestöihin, joten sillä ei ole ollut tarvetta julkisuudessa ottaa kantaa Chambersin tai Exoduksen linjauksiin.", todettiin Aslanin vastineessa.

Aslan pyysi suoraan Chambersiltä kommentin. Aslanista todetaan ranneliike.netin kirjoituksessa olleen väärinymmärrys: "99,9 prosenttia hänen tuntemistaan ihmisistä ei ole muuttunut seksuaalisessa suuntautumisessaan".

Aslanin mukaan Chambers ei väittänyt, etteikö muutos (eheytyminen) olisi joillekin mahdollinen. Esimerkiksi muutoksesta he nostavat sen, että Chambers elää avioliitossa naisen kanssa.

Valtiotieteiden tohtori ja tutkija Sari Roman-Lagerspetzilta pyydettiin kannanottoa Aslanin julkilausumaan. Hän on seurannut pitkään luterilaisen kirkon piirissä toimivien äärikonservatiivisten tahojen toimintaa ja mielenilmauksia. Sellaistahan on mm. naispappeuden ja homoavioliittojen vastustus. Hän on aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija. Sunnuntaina 4.8.2012 hän otti kantaa HS:n julkaisemassa mielipidekirjoituksessaan. Siinä hän moittii Suomen ortodoksisen kirkon tiedottajan hurskastelevaa kannanottoa mielipidekirjoitukseen Venäjän Pussy Riot -punkryhmän oikeudenkäynnistä. Erityisen huolissaan hän on Venäjän yhä tiukentuvasta asenteesta vähemmistöjä, kuten homoja vastaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sari Roman-Lagerspetz:
- Kristillistä eheytyssielunhoitoa tarjoavan Aslan ry:n johtohahmot Puonti ja Alaranta ovat joutuneet huomattavien paineiden eteen sen jälkeen kun homojen kristillisen eheytysliikkeen yksi tunnetuimmista kansainvälisistä auktoriteeteista Alan Chambers on todennut julkisesti että 99,9% hänen tuntemistaan ihmisistä ei ole kokenut muutosta seksuaalisessa suuntautumisessaan. Chambersin ulostulo on asettanut Aslanin todellisen ongelman eteen. Miten markkinoida vakuuttavasti ja uskottavasti "muutoksen mahdollisuutta sielunhoidollisessa eheytysprosessissa" (jota Aslan edelleen tarjoaa), jos kokemuksen kautta saadut näytöt viittaavat vahvasti siihen, että homoseksuaalisista tunteista eroon pääseminen on mahdotonta tai äärimmäisen harvinaista - kristillisestä sielunhoidosta huolimatta?

Aslanin julkilausumassa todetaan:
"...seksuaalisuuden muutoksen etsintä ei saa tulla elämämme tärkeimmäksi asiaksi ja siten ohittaa kristityn elämän päämäärää, joka on Jeesuksen seuraaminen, vaikka seksuaalisuus ei muuttuisikaan." Ja vahvistetaan vielä että "Alanin ja Exoduksen linjaukset ei vätole mitään sellaista joita Aslan ei hyväksyisi tai olisi opettanut omissa tilaisuuksissaan. Olemme samaa mieltä siitä, että muutos on asteittaista eikä totaalista ja että seksuaalisuuden muutoksesta ei tule tehdä epäjumalaa, joka ohittaa Jeesuksen seuraamisen. Esiaviollinen ja avioliiton ulkopuolinen heteroseksi on syntiä samalla tavalla kuin homoseksikin eikä jälkimäiseen langenneita tule kohdella eri tavoin kuin valtaväestön syntikäytöstä."

Roman-Lagerspetz näkee Alan Chambersin viimeisimmän lausunnon muuttaneen myös Aslanin linjaa.

- Alan Chambersin ulostulon jälkeen Aslanin nykyinen retoriikka on muuttunut korostetun uskonnolliseksi ja ihmisen omaa mielen ja ruumiin hallintaa korostavaksi. Nyt korostetaan sitä, että seksuaalisuuden muutokset ovat mahdollisia osana Jeesuksen seuraamista ja kristillistä elämää. "Jeesus-keskeisessä" elämässä homoseksuaalisten kiusausten voittaminen ja homoseksuaalisesta syntikäyttäytymisestä pidättäytyminen on mahdollista kaikille. Vaikka homoseksuaalisista tunteista ei pääsisikään eroon, ihminen oppii "valitsemaan toisin" Jeesuksen avulla. Tavoitteena on kokonaisvaltainen uskonnollinen elämä, jossa homoseksuaalisten tunteiden kanssa on mahdollista elää "syntiä tekemättä". Homoseksuaaliset kiusaukset ovat samanlaisia kuin muutkin kiusaukset, joita vastaan pystyy kamppailemaan, jos vain antaa elämänsä kokonaisvaltaisesti Jeesuksen ohjattavaksi. Jeesus-keskeinen elämä eheyttää ihmistä kokonaisvaltaisesti ja samalla ihmisen seksuaalisuudenkin on mahdollista eheytyä. On täysin mahdollista eheytyä niin että voi solmia aidosti heteroseksuaalisen avioliiton.

Tämän hetkisestä tilanteesta Aslan kommentoi:
"Osa USA:n ex-gayjärjestöistä ei ole alun alkaenkaan painottanut seksuaalisuuden muutosta vaan tarjoaa tukiryhmiä niille, jotka haluavat elää selibaatissa. Toiset järjestöt, kuten Desert Stream Ministries, tarjoavat kristillistä sielunhoitoa sisältäviä eheytymisohjelmia, jotka pitävät esillä myös seksuaalisuuden muutoksen mahdollisuutta. Andrew Comiskeyn antaman tiedotteen mukaan johtama Desert Stream Ministries erosi Exoduksesta keväällä, koska Comiskeyn mukaan Alan otti liian jyrkän pesäeron korjaavaan terapiaan ja antoi epätarkkoja lausuntoja, joita media sitten käytti ex-gayliikettä vastaan."

Roman-Lagerspetz on sitä mieltä, että Aslanin linja on ongelmallinen siksi, että se luo entistä enemmän paineita homoille itselleen.

- perustava ongelma Aslanin nykyisessä retoriikassa on se, että siinä luodaan entistä suurempia paineita homoseksuaalisille ihmisille itselleen. Homoseksuaalisten tunteiden kurissa pitäminen näyttäå edellyttävän entistä huomattavampaa fundamentalistiuskonnollista mielen ja ruumiin hallintaa. Siinä missä ennen ihminen saattoi jopa luottaa siihen, että hän voi päästä eroon homoseksuaalisista tunteista jos hän käy ohjaajan vetämän eheytyskurssin ja sitoutuu eheytysohjelmaan, nyt ihmisen on "annettava elämänsä Jeesuksen ohjattavaksi" ja "opittava elämään kokonaisvaltaisesti Raamatun oppien mukaan". Homoseksuaalisten tunteiden ja syntikäyttäytymisen voittamisesta tulee aidon kristillisyyden mittari.

- Puonti ja Alaranta ovat lähtökohtaisesti ja ehdottomasti sitä mieltä että Jeesus tuomitsee homoseksuaaliset suhteet. Mitään tilaa ei jätetä sellaiselle kristillisyydelle jossa homoseksuaaliset suhteet hyväksyttäisiin. Heidän edustamastaan kristinuskosta homoseksuaalisuus on suljettu kokonaan ulos. Homoseksuaalisuus määritellään "kiusaukseksi tehdä syntiä", "ongelmaksi" ja "rikkinäisyydeksi.

Eheytystoiminta on edelleen aktiivista. Siitä on osoituksena tänä viikonloppuna Jyväskylän Vapaakirkkoseurakunnan tiloissa Aslanin järjestämä tilaisuus, jossa on mukana Desert Stream -järjestön kouluttajat. Kyseinen järjestö on maailmankiertueellaan nyt Suomessa ja pian Argentiinassa. Ranskassa keskustellaan järjestön mahdollisesta esiintymisestä siellä ja siitä, puuttuuko Ranskan hallitus tuohon toimintaan.

Ranneliike.netin-kirjoitus Exoduksen johtajan lausumasta, sekä Aslanin julkilausuma
US Puheenvuoro Hannu Keräseltä: Aslan eheyttää nyt Jyväskylässä
All Out -järjestön kampanjasivusto homojen eheytystä vastaan

8 kommenttia

Huomionarvoisin fakta tässä on se, että Exoduksen, Desert Streamin ja Aslanin toiminta perustuu valheeseen.

Nyt sattuu nimittäin olemaan niin, että yllä mainittujen järjestöjen mainitsemia jumalia ja jeesuksia ei ole olemassakaan. Niistä ei siis kannata välittää tippaakaan, mutta meidän on nyt tehtävä kaikkemme, että meitä patologisoivien, synnillistävien ja läheisiämme syyllistävien eheytysterapointia harjoittavien toimijoiden/lahkojen toiminta saadaan loppumaan mahdollisimman pian.
Kaliforniassa on hyväksytty ensimmäinen laki ”eheytyksen” kieltämiseksi. Tästä on hyvä jatkaa.

Koska maailman terveysjärjestö WHO ja siihen kuuluva Amerikan PAHO ovat monen muun järjestön lailla todenneet äärikristillisten liikkeiden/lahkojen harjoittaman ”eheytyksen” vahingoittavan vakavasti terveyttä ja vaatii sen kieltämistä kaikkialla, myös meidän täytyy nyt toimia.

Tässä on Juhanin kirjoittaman artikkelin lopussa mainittu vetoomus, jonka Ranskan hallitus on jo saanut. Tämä menee nyt Suomen ja Argentiinan hallituksille. Siinä vaaditaan siis Desert Streamin toiminnan ehdotonta kieltämistä. Mainittakoon uudelleen, että Aslan soveltaa juuri tämän Desert Streamin Elävät vedet -oppia, joka on todettu erittäin haitalliseksi (linkit myöhemmin).
Ne jotka eivät viimeksi ehtineet allekirjoittaa, voivat tehdä sen nyt:

http://www.allout.org/en/actions/endgaycures

Tässä toisessa teinien laatimassa vetoomuksessa vaaditaan ex-gay -terapian välitöntä lopettamista, sillä se on vahingoittanut teini-ikäisiä ja ajanut itsemurhiin:

http://www.change.org/petitions/stop-the-ex-gay-movement

Kommenttia muokattu: 05.08.2012 klo 02:04
  • 2 / 8
  • ERKKI - VAASA
  • 6.8.2012, 0.54
Nyt olisi ehdottomasti tarkkailtava, ettei “Räksyn” toimesta veronmaksajien rahoja kaadeta tällaisille, pelkkää “Jeesuskrapulaa” poteville järjestöille joitten toimintaa ei elähdytä mikään lähimmäisenrakkaus vaan pelkkä kova bisnes aivan tyypillisten uskonlahkojen tapaan.
Virkamiehet valvokaa!