Aslan otti kantaa Exodus Internationalin johtajan mielipiteeseen ja siitä syntyneeseen keskusteluun (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • Havainnoija
  • 5.8.2012 1:43
Huomionarvoisin fakta tässä on se, että Exoduksen, Desert Streamin ja Aslanin toiminta perustuu valheeseen.

Nyt sattuu nimittäin olemaan niin, että yllä mainittujen järjestöjen mainitsemia jumalia ja jeesuksia ei ole olemassakaan. Niistä ei siis kannata välittää tippaakaan, mutta meidän on nyt tehtävä kaikkemme, että meitä patologisoivien, synnillistävien ja läheisiämme syyllistävien eheytysterapointia harjoittavien toimijoiden/lahkojen toiminta saadaan loppumaan mahdollisimman pian.
Kaliforniassa on hyväksytty ensimmäinen laki ”eheytyksen” kieltämiseksi. Tästä on hyvä jatkaa.

Koska maailman terveysjärjestö WHO ja siihen kuuluva Amerikan PAHO ovat monen muun järjestön lailla todenneet äärikristillisten liikkeiden/lahkojen harjoittaman ”eheytyksen” vahingoittavan vakavasti terveyttä ja vaatii sen kieltämistä kaikkialla, myös meidän täytyy nyt toimia.

Tässä on Juhanin kirjoittaman artikkelin lopussa mainittu vetoomus, jonka Ranskan hallitus on jo saanut. Tämä menee nyt Suomen ja Argentiinan hallituksille. Siinä vaaditaan siis Desert Streamin toiminnan ehdotonta kieltämistä. Mainittakoon uudelleen, että Aslan soveltaa juuri tämän Desert Streamin Elävät vedet -oppia, joka on todettu erittäin haitalliseksi (linkit myöhemmin).
Ne jotka eivät viimeksi ehtineet allekirjoittaa, voivat tehdä sen nyt:

http://www.allout.org/en/actions/endgaycures

Tässä toisessa teinien laatimassa vetoomuksessa vaaditaan ex-gay -terapian välitöntä lopettamista, sillä se on vahingoittanut teini-ikäisiä ja ajanut itsemurhiin:

http://www.change.org/petitions/stop-the-ex-gay-movement

Kommenttia muokattu: 05.08.2012 klo 02:04
  • 2 / 8
  • ERKKI - VAASA
  • 6.8.2012 0:54
Nyt olisi ehdottomasti tarkkailtava, ettei “Räksyn” toimesta veronmaksajien rahoja kaadeta tällaisille, pelkkää “Jeesuskrapulaa” poteville järjestöille joitten toimintaa ei elähdytä mikään lähimmäisenrakkaus vaan pelkkä kova bisnes aivan tyypillisten uskonlahkojen tapaan.
Virkamiehet valvokaa!
  • 3 / 8
  • Ari Puonti
  • 6.8.2012 2:48
Sari Roman-Lagerspez väïttää, että "Aslan ry:n johtohahmot Puonti ja Alaranta ovat joutuneet huomattavien paineiden eteen sen jälkeen kun homojen kristillisen eheytysliikkeen yksi tunnetuimmista kansainvälisistä auktoriteeteista"

Mistä ihmeestä Sari on tietävinään, että me olemme "huomattavien paineiden edessä" ???? Sari ei tunne kumpaakaan meistä joten akateemisena tutkijana olisi syytä pitäytyä siihen mitä tietää. Meilllä ei ollut mitään paineita kommentoida mitään ja vastaisimme vain Juhani Viherlahden kyselyyn.

Olisin ymmärtänyt, että Ranneliike olisi pyytänyt Aslania kommentoimaan jonkun homon/lesbon, mutta heteroseksuaalina esiintyvä Lagerspezt...
  • 4 / 8
  • Ari Puonti
  • 6.8.2012 3:00
Havainnoistsija: kuka on todennut, että "Desert Streamin Elävät vedet -oppia, joka on todettu erittäin haitalliseksi"?

Onko tästä tehty mukamas tieteellisesti pätevä tutkimus? Ja nimeenomaan Desert Streamin osalta?

Odotan sitä tutkimusviitettä...
  • 5 / 8
  • Anonymous
  • 6.8.2012 9:50
Psyko- ja seksuaaliyhteisö Aslanin kiemurteleva vastaus sisältää monia väistöliikkeitä ja selittelyjä. Ynnä pari väitettä, joiden todenperäisyys kannattanee todentaa, mm: "Emme tarjoa sielunhoitoterapiaa, psykoterapiaa tai julkiseen terveydenhuoltoon verrattavaa toimintaa vaan ohjaamme ihmisiä niiden pariin."

Merkille pantavaa on, että yhteisön selittelevässä vastauksessa pseudopsykologia ja pseudolääkintä loistavat poissaolollaan ja nyt keskitytään vain fundamentalistiseen teologiaan. Yritetäänkö näin myös torjua "puoskaroinnin" rajoittamista lainsäädännöllä ja
viranomaistoimilla, joista nyt siis keskustellaan Ranskassakin?

Eksyttävä ja harhaanjohtava markkinointi on tärkeä peruste säätää puoskarointia rajoittavia pykäliä ja aloittaa viranomaisten yhteistyö virhekohtelujen estämiseksi. Tärkein peruste ovat haitat ja todennäköiset riskit erityisen haavoittuvassa asemassa oleville.

Luonnollisesti Aslan-yhteisön vastaus jättää tunnustamatta senkin, että Aslanin aatteellinen tausta on angloamerikkalaisessa ja siis ei-luterilaisessa fundamentalistisessa ääriliikehdinnässä ja USA:n "christian rightissa". Angloamerikkalainen ilmiö on sitten myös toisen äärilaidan militantti uusateismi, joka myös on saanut seuraajia Suomesta. Heille fundamentalistisen liikehdinnän ja yhteisöjen homofobia on sitten käypä ase niiden omassa "cultural warissa".

Kansainvälisen "ex-gay"- ja hlbti-puoskarointiliikkeen syvenevä kriisi liene ulkomainen syy Aslanin pyörittelevälle vastaukselle. Vastaus tunnustaakin:
- "Jotkut eivät koe muutosta ollenkaan seksuaalisuudessaan, toiset kokevat sitä jossain määrin, vaikkakaan ei täydellisesti (sic!)."
- "kaikki (sic!) ex-gayliikkeen johtajat (Frank Worthen, Andrew> Comiskey, Mario Begner jne.) ovat hyvin rehellisesti (sic???) kertoneet julkisuudessa kokevansa edelleen jonkinlaisia kiusauksia,"
- "Chambers totesi, että hänen vaimonsa, Leslie, ei koe uhkana hänen vetoaan samaan sukupuoleen (sic!)…"

"Eheyttäjien" taholta on aiemmin eri tahoille levitetty virheellisesti tulkittua tai vanhentunutta "tutkimustietoa" ja tarjoiltu NARTH:ia jonkinlaisena asiantuntijatahona, kertomatta että NARTH fundamentalististen terapistien yhteisö, siis osa Amerikan "'christian' rightia" eikä terveydenhuollon professionaalinen eikä tieteellinen yhteisö.

Nyt kuitenkin todetaan:
- "Sitä vastoin NARTH, johon Exodus on ottanut etäisyyttä, keskittyy vain ns. korjaavaan terapiaan, joka on luonteeltaan sekulaaria terapiaa ja laittaa päämääräksi seksuaalisuuden muutoksen"

Ovatko Aslan tai suomalaiset "eheyttäjät" ottamassa etäisyyttä NARTH:iin?

500 v. Martti Lutherin jälkeen Aslan vaikuttaa saarnaavan selibaattia: Hlbti-ihmisten rakkaussuhteet ja perheet olisivat syntiä. Vastaustekstissä esitetään useasti, että hlbti-ihmisen tehtävänä olisi "kamppailla", "taistella" omaa itseään, omaa kokonaispersoonallisuuttaan ja Jumalan todellisuuden monimuotoisuutta vastaan. Ja tällainen "kamppailu", "taistelu" "kiusauksia" vastaan ja selibaatti muka olisivat Jeesuksen Kristuksen seuraamista ja keino itse pelastaa itsensä. Teologisestikin on tämä USA:n fundamentalis-evankelikaalisen Suomen haara oppeineen erittäin kiistanalainen.

Demonologis-eksorsistiset uskomukset hlbti-ihmisistä sentään puuttuvat vastauksesta.

Mielenterveyden kannalta "kamppailu" ja "taistelu" selibaattiopeilla ja parisuhteiden tuomitsemisilla oman persoonallisuuden osia ja sosioemotionaalisia ja psykoseksuaalia tarpeita vastaan ovat riskialtista peliä. Yhtä riskialtista leikkiä kuin suoranaiset terapoimiskokeilut tai lahkonomainen yhteisödynamiikka.
  • 6 / 8
  • Anonymous
  • 6.8.2012 10:02
AP: "Havainnoitsija: kuka on todennut, että "Desert Streamin Elävät vedet -oppia, joka on todettu erittäin haitalliseksi"? Onko tästä tehty mukamas tieteellisesti pätevä tutkimus? Ja nimeenomaan Desert Streamin osalta? Odotan sitä tutkimusviitettä..."

- Julkaisuviitteitä odottavat muutkin. Myös muu dokumentaatio kiinnostaa varmasti monia, uskomushoitojen kenttää seuraavia heteroitakin. Ottamatta nyt mitään kantaa Desert Streamiin tai Aslan-yhteisöön, niin on hyvä tietää, että koituneiden haittojen ja mahdollisten riskien arvioiminen voi perustua tieteellisen tutkimusnäytön lisäksi myös terveydenhuollon ammttiitoiminnassa kertyneeseen kliiniseen kokemukseen tai viranomaistoiminnassa tehtyihin havaintoihin.
  • 7 / 8
  • Anonymous
  • 6.8.2012 10:24
AP: "Olisin ymmärtänyt, että Ranneliike olisi pyytänyt Aslania kommentoimaan jonkun homon/lesbon, mutta heteroseksuaalina esiintyvä Lagerspezt..."

- On ihan ymmärrettävää. Ihmisarvo, vähemmistöoikeudet potilasturva ja kuluttajansuoja uskomushoitomarkkinoilla tai lahkonomaisissa yhteisöissä kiinnostavat heteroita, niin pitääkin. Tärkeintä tietysti olisi että kiinnostaisivat enemmän myös viranomaisiamme.

Lahkonomaiseen yhteisöllisyyteen kuuluu tarve rakennella viholliskuvia ja yksilöidä vastustajia... Joskus myös ulkopuolisten soluttautujien ja salaliittojen pelko...
  • 8 / 8
  • Havainnoija
  • 8.8.2012 3:06
Otetaas nyt ihan iisisti.

Ari Puonti on homo, minkä hän on itse kertonut julkisesti useammassa tiedotusvälineessä. Niistä käy ilmi, että ei ole hyväksynyt homouttaan. Kyseessä on siis itseinho, jota hän ei ole koskaan pystynyt voittamaan. Hän on siis homokaveriensa kanssa, jotka eivät myöskään pystyneet hyväksymään itseään ja muutaman heidän tapaisensa heterokiihkouskovaiset kanssa perustaneet homonparannuslahko Aslanin.
Tämän kaiken he ovat kertoneet tiedotusvälineissä. Myös sen, että he eivät hyväksy homojen tasa-arvoa, sillä he ovat valinneet homovihamielisen uskonnon. Tämän he ovat itse sanoneet, joten siinä ei ole mitään epäselvyyttä.

Näin on valitettavasti sekä Amerikassa, Euroopassa ja että Australiassa, että nämä itseinhoiset homot eivät ole hyväksyneet itseään ja siksi suuntaavat vihansa meihin, jotka hyväksymme itsemme.

Elävät vedet –homonparannuspuoskarointia on harjoitettu 1980-luvulta lähtien. Se on hengenvaarallista kuten maailman terveysjärjestöt PAHO/WHO julkilausumassaan toteavat.

Mikäli Ari Puontille on jäänyt jotain epäselväksi, hän voi ottaa yhteyttä esimerkiksi maailman terveysjärjestöihin (PAHO/WHO), Australian psykiatrien järjestöön, Ruotsin sosiaali- ja terveysministeriöön ja Norjan terveysministeriöön ja kertoa, että hän on eri mieltä. Ari Puontin kannattaa tietenkin mainita, että hän toimii Aslan-nimisessä eheytysterapointijärjestössä, joka soveltaa Desert Streamin Elävät vedet -eheytysterapointia ja että hän, Puonti, on kirjoittanut useita kirjoja, jotka perustuvat homovihamielistä roskatiedettä julkaisevan NARTHin mukatieteeseen.