Vietnamilainen ministeri jätti oven auki homoliitoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Vietnamin viranomaiset ovat hämmästyttäneet lehdistöä ollessaan torjumatta homoliitot ja jättäessään ovet auki homoliittojen laillistamiselle.

Vietnamin oikeusministeri Ha Hung Cuong kertoi lehdistölle maan hallituksen aikomuksista tutkia asiaa ennen virallisen päätöksen tekemistä asiassa. Oikeusministerin mukaan homoavioliittoja koskevan päätöksen pitää perustua perusteelliseen tutkimukseen, jossa selvitetään sen vaikutukset yhteiskunnallisesti ja laillisesti kuten henkilökohtaiset vapaudet ja sopivuus vietnamilaiseen kulttuuriin ja perhe-elämään.

Oikeusministeri kieltäytyi ottamasta kantaa homoavioliittojen puolesta tai niitä vastaan, mutta hän torjui voimakkaasti homofobian lisäten, että ei ole hyväksyttävää luoda yhteiskunnallista ennakkoluuloa homoseksuaalista yhteisöä kohtaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oikeusministerin mukaan valtion on luotava sellaiset lailliset mekanismit, joilla parien lailliset oikeudet, kuten sosiaaliturva tai yhdessä asuvien samaa sukupuolta olevien henkilöiden lasten oikeudet turvataan.

Universo Gay (Epanja)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!