Skotlannissa Britannian ensimmäiset samasukupuoliset avioliitot

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 6

Skotlannissa tullee säädetyksi tasa-arvoinen avioliittolaki ennen Englantia ja Walesia. Skotlannin kansallispuoluetta edustava hallitus ilmoitti 25.7 esittävänsä lainmuutosta ja vakkuutti samalla, että uskontopohjainen lain karttaminen saa suojan. – Avioliittoseremonioiden toimittajat, jotka eivät halua toteuttaa samasukupuolisten vihkimisiä, voivat pidättäytyä laillisesti.

Lakiesitys julkistetaan vielä tämän vuoden aikana. Todennäköisen käsittelyaikataulun puitteissa Skotlannissa yleinen avioliittolaki tulisi voimaan ensimmäisenä Yhdistyneen kuningaskunnan osana.

Uskontopiirien konservatiivisessa osassa myös Skotlannin hanke on saanut voimakasta arvostelua. Britannian katolisten korkein johto vaati kansanäänestystä, mutta ajatus ei saanut riittävää poliittista kannatusta. Myös Church of Scotlandin johdossa on lain tiukkaa vastustusta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samana päivänä pääministeri David Cameron toisti Lontoossa kannatuksena tasa-arvoiselle avioliitolle. HLBT-aktivisteille Downing Streetin virka-asunnolla tarjotulla illallisella Cameron vakuutti konservatiivien säätävän avioliittoreformin myös Westminsterin parlamentin päätöksellä.

Uutinen BBC:ssä

6 kommenttia

Skotlannin katolisen kirkon johtaja Keith O'Brienhan julisti heinäkuun alussa oikein sodan tasa-arvoista avioliittoa vastaan

http://www.gaystarnews.com/article/cardinal-keith-o%E2%80%99brien-declares-war-gay-marriage080712

Hänen mielestään 'tasa-arvoinen avioliitto olisi samaa, kuin palautettaisiin orjuus'.

Aiemmin hän on julistanut tasa-arvoisen avioliiton olevan 'groteski (irvokas) alaversio ihmisoikeuksista'.

Tuoreen, The Sunday Timesin tekemän mielipidekyselyn mukaan 61 % skoteista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia ja 19 % vastustaa sitä.
  • 2 / 6
  • Homopallero
  • 28.7.2012, 11.33
Kyllä se mahtaa olla hauskaa olla poppamies, kun voi julistaa vaikka kuinka adsurdeja tuomioita ilman, että niitä tarvitsee edes perustella yhtään millään tavalla. Itse en varmaan kykenisi laittamaan omia aivojani noin totaalisesti narikkaan, että väittäisin homoavioliittojen sallimisen vastaavan orjuuden palauttamista. Jos ihmisten vapaaehtoiset avioliitot rakastavan kumppanin kanssa ovat olevinaan irvokkaita verrattuna katolisten pakkoselibaattiin ja lumeavioliittoihin kertoo se aika paljastavasti siitä, kuinka näiden hihhuleiden arvomaailma perustuu puhtaalle ihmisvihalle.