Skotlannissa Britannian ensimmäiset samasukupuoliset avioliitot (juttukommentit)

  • 1 / 6
  • human
  • 28.7.2012 11:08
Skotlannin katolisen kirkon johtaja Keith O'Brienhan julisti heinäkuun alussa oikein sodan tasa-arvoista avioliittoa vastaan

http://www.gaystarnews.com/article/cardinal-keith-o%E2%80%99brien-declares-war-gay-marriage080712

Hänen mielestään 'tasa-arvoinen avioliitto olisi samaa, kuin palautettaisiin orjuus'.

Aiemmin hän on julistanut tasa-arvoisen avioliiton olevan 'groteski (irvokas) alaversio ihmisoikeuksista'.

Tuoreen, The Sunday Timesin tekemän mielipidekyselyn mukaan 61 % skoteista kannattaa tasa-arvoista avioliittolakia ja 19 % vastustaa sitä.
  • 2 / 6
  • Homopallero
  • 28.7.2012 11:33
Kyllä se mahtaa olla hauskaa olla poppamies, kun voi julistaa vaikka kuinka adsurdeja tuomioita ilman, että niitä tarvitsee edes perustella yhtään millään tavalla. Itse en varmaan kykenisi laittamaan omia aivojani noin totaalisesti narikkaan, että väittäisin homoavioliittojen sallimisen vastaavan orjuuden palauttamista. Jos ihmisten vapaaehtoiset avioliitot rakastavan kumppanin kanssa ovat olevinaan irvokkaita verrattuna katolisten pakkoselibaattiin ja lumeavioliittoihin kertoo se aika paljastavasti siitä, kuinka näiden hihhuleiden arvomaailma perustuu puhtaalle ihmisvihalle.
  • 3 / 6
  • Havainnoija
  • 28.7.2012 13:46
Skotlannin hallituksen piti tuoda avioliittolaki parlamentin äänestykseen jo maaliskuussa, mutta hyvä näin. Parlamentissa on 129 jäsentä, joista tähän mennessä 74 on sitoutunut äänestämään uudistetun avioliittolain puolesta, joten eiköhän homma hoidu.
Kardinaali kerää rahaa tasa-arvoa vastaan suunnattuihin mainoksiin. Kansa on sitä mieltä, että rahat pitäisi käyttää Skotlannin köyhien auttamiseen.

Skotlannin hallituksen tiedote avioliittolain käsittelystä:

http://www.scotland.gov.uk/News/Releases/2012/07/same-sex25072012

Skotlannin katolinen kirkko on jatkanut homojen synnillistämistä ja demonisointia tänäänkin:

http://www.scotsman.com/news/church-says-gay-sex-hazardous-to-health-1-2435459
  • 4 / 6
  • Pete
  • 28.7.2012 18:09
Ai että olen ylpeä omista skottilaisista sukujuuristani ja siitä, että rekisteröity suhdeparini on kotoisin Glasgow'sta. Kuulumme jopa samaan klaaniin. Ihan oikeasti!
Noh. Klaani tosin on Campbell, joka oli kaikissa "Braveheart" -tyylin kahinoissa aina englantilaisten liittolainen, joten sitä ei ainakaan SNP:n kannattajien läsnäollessa kannata hirveästi toitottaa...
Taidamme mennä lain voimaan tultua kyläilemään tuttavapariskunnallemme Edinburghiin; he kun ovat molemmat "bear" -henkisiä episkopaalikirkon pastoreita (toinen on muuten RAF:n everstiluutnanttiskenttäpiispa ja "Da Vinci Codesta" tutun Rosslyn Chapelin kuraattori...)
Vaikka molemmat uskonnottomia olemmekin, niin saavat William ja Dean kyllä meidät kirkossa vihkiä...

EDIT: Skotlannin episkopaalit vihkivät itse asiassa jo nyt, mutta sillä ei ole lainvoimaa.

Kommenttia muokattu: 28.07.2012 klo 18:11
  • 5 / 6
  • Havainnoija
  • 26.8.2012 15:37
Kardinaali O´Brien kokousti pääministeri Salmondin kanssa viime viikolla, mutta Salmond ilmoitti, että tasa-arvoinen avioliittolaki säädetään, sanoipa katolinen kirkko mitä tahansa.

O´Brien aloitti tänään lupaamansa sodan tasa-arvoa vastaan ja piispat lukevat tänään myös paimenkirjeen, jossa tuomitaan Skotlannin hallinnon suunnitelmat. Homovastaiseen kampanjointiin on käytetty nyt noin 63 000 euroa ja lisärahaa kerätään vielä noin 126 000. Köyhistä ja vaivaisista ei nyt välitetä, sillä kyseessä on tärkeämpi asia eli meidän oikeuksiemme estäminen, selviää piispojen perustaman kansallisen avioliitto- ja perhekomission ohjelmasta.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-19383571

Katolisen kirkon lanseeraamat kampanjat eivät ole innostaneet. Viime viikolla hallituksen käsitellessä avioliittolakia katolinen kirkko sai kaikkiaan 200 ihmistä liikkeelle lakialoitetta vastustamaan:

http://www.scotsman.com/news/gay-marriage-opponents-in-protest-1-2485196

Mielipidekyselyjen mukaan 64 % Skotlannissa asuvista kertoo kannattavansa kaikkia oikeuksia kaikille ja 26 % ilmoittaa vastustavansa.
  • 6 / 6
  • Havainnoija
  • 14.12.2012 0:15
Skotlannin parlamentti on ensimmäisenä Yhdistyneessä kuningaskunnassa julkaissut lakialoitteen tasa-arvoiseksi avioliittolaiksi (Marriage and Civil Partnership (Scotland) Bill).

En löytänyt lakitekstiä parlamentin sivustolta
http://www.scottish.parliament.uk/

enkä ole perehtynyt asiaan tarkemmin, mutta paikallinen Scotsman
http://www.scotsman.com/news/marriage-bill-out-for-consultation-1-2687534

ja sateenkaarilehti kertovat tarkemmin:
http://gaystarnews.com/article/scotland-unveils-draft-gay-marriage-bill131212-1

Lain on tarkoitus tulla voimaan viimeistään 2014.